Hoppa till innehåll
Start / Fairtrade Fokus 2016

Fairtrade Fokus 2016

Var med och delta i Fairtrade Fokus 2016, Fairtrades årliga kampanjveckor. Kampanjen, som äger rum 10–23 oktober, samlar butiker och konsumenter, politiker och engagerade för att gemensamt sätta fokus på Fairtrade under två veckor. Målet är att fler ska upptäcka hur lätt det är att göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom.

Fairtrade-fokus-2016Under Fairtrade Fokus 2016 kommer Fairtrade synas med nytt utseende och ett nytt kampanjbudskap. Det nya kampanjkonceptet lanseras i augusti. Kampanjen är full av olika aktiviteter.

Här får du en överblick av vad kampanjen erbjuder:

  • Butiker, hotell, restauranger och kaféer slutar upp bakom kampanjen  – under kampanjen skyltas det upp med Fairtrades nya kampanjmaterial och på många håll arrangeras aktiviteter under kampanjveckorna.
  • Annonsering på nätet och i rikstäckande utomhusreklam.
  • Sociala medier – delta i kampanjen på Facebook, Twitter och Instagram.
  • Fairtrade Challenge – Missa inte årets stora fikadag den 20 oktober, nu för åttonde året i rad! Förra året samlades över 630 000 fikadeltagare.
    Arrangera en egen Fairtrade-fika och utmana andra att fika den 20 oktober. För ju fler vi blir som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor. Anmäl din fikapaus på fairtradechallenge.se från och med 26 augusti. Läs mer här.

Se ett axplock av alla aktiviteter som genomfördes under 2015 års kampanj

 

Skriv redan nu in vecka 41 och 42 i kalendern då är det dags för Fairtrade Fokus 2016! Har du frågor om vad som händer redan nu? Kontakta oss på info@fairtrade.se för att få prata med rätt person.