Fairtrade Fokus

Fairtrade Fokus, Fairtrades årliga kampanjveckor, för 2015 är nu avslutade. Kampanjen, som ägde rum 5 – 18 oktober, samlade butiker och konsumenter, politiker och engagerade som gemensamt satte fokus på Fairtrade under två veckor. Målet varje år är att fler ska upptäcka hur lätt det är att göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom.

sammanfattningsbild

 

Under Fairtrade Fokus 2015 syntes Fairtrade runt om i landet med budskapet  ”Hej då fattigdom!”, på utomhustavlor och i butiker. Många butiker satsade stort med skyltning och produktbjudningar. Fairtrade uppmärksammades i såväl traditionell media som på hemsidor och i sociala medier. Konsumenter och företag fick träffa Samson Koskei, Fairtrade-certifierad kaffeodlare från Kenya och andra internationella Fairtrade-representanter. Hundratals lokala events runt om i landet arrangerades bland annat i samband med Fairtrade Challenge, årets stora fika dag.

Se ett axplock av alla aktiviteter som genomfördes under kampanjen >>

Skriv redan nu in vecka 41 och 42 i kalendern inför nästa år, då är det dags för Fairtrade Fokus 2016! Har du frågor om vad som händer redan nu? Kontakta oss på info@fairtrade.se för att få prata med rätt person.


  

Senaste nyheten

Sverige bland de första i världen med Fairtrade-märkta pelargoner

Nu finns för första gången Fairtrade-märkta pelargoner att köpa i butik. Blomsterlandet tar succén med Fairtrade-märkta snittblommor och julstjärnor vidare till att nu lansera den folkkära pelargonen. De Fairtrade-märkta pelargonerna odlas upp som sticklingar på en Fairtrade-certifierad odling i Etiopien. När sticklingarna sedan kommer till …

På Fairtrade-bloggen

Vi är sammanlänkade via kakaon

Idag välkomnar vi Kristina Areskog Bjurling från Axfood som gästbloggare. I april besökte hon Fairtrade-certifierade banan- och kakaoproducenter i Dominikanska republiken tillsammans med ett team från Axfood. I maj blev Axfood den första svenska aktören att arbeta med Fairtrades råvaruprogram, vilket innebär att ännu fler kakaoodlare får möjlighet …

Prenumerera på Fairtrades nyhetsbrev