World Fair Trade Day

World Fair Trade Day infaller den andra lördagen i maj och är dagen då människor världen över firar och sätter fokus på rättvis handel. Vi vill fortsätta att uppmärksamma ännu fler på vilken skillnad Fairtrade gör för de människor som odlar och producerar våra varor.

Det är nu över 25 år sedan som den allra första Fairtrade-märkta produkten kom upp på en hylla i Holland. Sedan dess har det hänt mycket och idag innefattar Fairtrade över 1,5 miljoner odlare och anställda, det säljs Fairtrade-märkta produkter i 125 länder och 2013 betalades 95,2 miljoner euro ut i Fairtrade-premie, pengar som bland annat använts för att bygga skolor, kliniker eller för att finansiera utbildning för odlare, anställda och deras familjer.

Rapport: Fairtrade och Agenda 2030

Fortfarande lever över 800 miljoner människor i extrem fattigdom världen över. FNs nya hållbarhetsmål, Agenda 2030, antogs under 2015 och har den ambitiösa visionen om att nå en hållbar värld fri från fattigdom. I samband med World Fair Trade Day 2016 kommer Fairtrade Sverige lansera en rapport som lyfter om rättvis handel och Agenda 2030. Rapporten kommer lyfta fram exempel som visar hur Fairtrade arbetar för att nå flera av målen i den nya agendan.

Senaste nyheten

Ny FN-grupp ska öka kvinnors ekonomiska inflytande

Den 21 januari fördes den första diskussionen om att stärka kvinnors ekonomiska inflytande på World Economic Forum i Davos. Medgrundaren Justine Greening som är huvudsekreterare med ansvar för internationell utveckling säger att målet med gruppens arbete är att ta tillvara på potentialen hos halva världens …

På Fairtrade-bloggen

Rosodlare från Kenya kommer till Sverige

Alla hjärtans dag är ett ypperligt tillfälle för oss att visa omtanke, men inte bara om våra nära och kära utan även om de som odlat och producerat våra varor. 8-14 februari kommer Sarah Echopata och Caleb Kiptoo Lang’at från Kenya på besök till Sverige. …

Prenumerera på Fairtrades nyhetsbrev