World Fair Trade Day

World Fair Trade Day den andra lördagen i maj är dagen då människor världen över sätter fokus och firar rättvis handel. Fairtrade Sverige vill uppmärksamma denna dag genom att få så många arbetsplatser som möjligt att ha Fairtrade-märkta produkter i fikarummet. 

En stor del av det vi konsumerar idag konsumerar vi utanför hemmet. Det kan vara på restauranger, caféer men också på arbetsplatser där vi dricker stora mängder kaffe, men också äter väldigt mycket frukt. Många arbetsplatser har redan tagit ett första steg mot hållbarhet och bytt kaffet till Fairtrade-märkt, och nu är det dags att ta nästa steg och se till att även teet, sockret och frukten är Fairtrade-märkt!

Lokala kampanjaktiviteter

Var med och kampanja för Fairtrade på World Fair Trade Day, nedan hittar du två bra tips på vad du kan göra!

  1. Visa ditt bananleende. Skriv på bananen vad du tycker Fairtrade står för eller bidrar till, håll upp den framför munnen som ett leende och be någon ta en bild. Dela bilden på sociala medier under #hejdåfattigdom. Här kan du läsa mer.
  2. Bananritartävling. Anordna gärna en lokal bananritartävling där barn (men även vuxna) får tävla i att rita den schysstaste bananen. Ni utser själva det vinnande bidraget.

Bananleende - Hej möjligheter! Bananleende Teckningstävling - Anna 10 Simrishamn Teckningstävling - Nathalie 9 år Skövde

Information om World Fair Trade Day
Fairtrade-märkta bananer gör skillnad

Försäljningen av Fairtrade-märkta bananer ökar i såväl Sverige som internationellt, men många av världens bananodlare arbetar fortfarande under svåra sociala, ekonomiska och miljömässiga förhållanden. När du väljer Fairtrade-märkta bananer så får odlare och anställda schyssta arbets- och levnadsvillkor.

Läs mer
Senaste nyheten

Guldsmeder kan erbjuda smycken gjorda av Fairtrade-guld

Nu finns det möjlighet för guldsmeder som vill ta fram smycken gjorda av Fairtrade-certifierade ädelmetaller. Genom en enkel registrering blir det möjligt att köpa Fairtrade-certifierat guld och silver som har framställts på ett ansvarsfullt sätt och där gruvarbetarna har fått ett minimipris och en Fairtrade-premie, …

På Fairtrade-bloggen

Vinnare av bästa fikaidé och bästa fikabild!

Tävlingen är avgjord och vinnarna är korade! Det har varit otroligt jämnt in i det sista men nu är omröstningen över och vi kan presentera årets bästa fikaidé och årets bästa fikabild. Här är de som ni har valt ut som vinnare. Vinnare i tävlingen …

Prenumerera på Fairtrades nyhetsbrev