World Fair Trade Day

World Fair Trade Day den andra lördagen i maj är dagen då människor världen över sätter fokus och firar rättvis handel. Vi vill fortsätta att uppmärksamma ännu fler på vilken skillnad Fairtrade gör för de människor som odlar och producerar våra varor.

Det är nu över 25 år sedan som den allra första Fairtrade-märkta produkten kom upp på en hylla i Holland. Sedan dess har det hänt mycket och idag innefattar Fairtrade över 1,5 miljoner odlare och anställda, det säljs Fairtrade-märkta produkter i 125 länder och 2013 betalades 95,2 miljoner euro ut i Fairtrade-premie, pengar som bl a använts för att bygga skolor, kliniker eller för att finansiera utbildning för odlare, anställda och deras familjer.
Samtidigt lever fortfarande 1,2 miljarder människor i extrem fattigdom världen över. Genom att vi blir fler som väljer Fairtrade-märkta produkter bidrar vi till att allt fler människor får en inkomst som de kan leva på.

Kampanjkit för World Fair Trade Day

Var med och fira och sprid budskapet om Fairtrade till ännu fler. På länken nedan hittar du ett kit med material, banners, film, insändarmallar och annat som du kan använda för att lyfta Fairtrade på World Fair Trade Day!
Klicka här för att komma till kampanjkitet.

Visa ditt bananleende1

Ett enkelt och roligt sätt att sprida budskapet om Fairtrade är att visa ditt bananleende. Det är enkelt, du behöver bara en banan och en tuschpenna. Skriv Hej och det du tycker Fairtrade står för eller bidrar till på bananen, be någon fota dig och sprid bilden på sociala medier. Här hittar du en pdf som beskriver hur du går tillväga.

Information om World Fair Trade Day

Visa ditt bananleende

Kampanjkit World Fair Trade Day

Senaste nyheten

Effekter av Fairtrade – En rapport från 1210 producentorganisationer

Nu är den sjätte upplagan av “Monitoring the scope and benefits of Fairtrade”, publicerad. I rapporten sammanställs stora mängder data från alla producentorganisationer som är anslutna till Fairtrade. Rapporten ger en bra överblick av Fairtrade-certifieringens effekter för anställda och producenter. Rapporten innehåller även forskning och …

På Fairtrade-bloggen

Välj Fairtrade-märkt choklad till påskägget!

Påsken är en högtid många av oss spenderar med familj och vänner. Till helgen äts det godis och choklad i rekordmängder, men det är sällan en sockersöt historia bakom produktionen av kakaon och sockret i godiset. Det godis som hamnar i påskäggen produceras ofta under …

Prenumerera på Fairtrades nyhetsbrev