World Fair Trade Day

World Fair Trade Day infaller den andra lördagen i maj och är dagen då människor världen över firar och sätter fokus på rättvis handel. Vi vill fortsätta att uppmärksamma ännu fler på vilken skillnad Fairtrade gör för de människor som odlar och producerar våra varor.

Det är nu över 25 år sedan som den allra första Fairtrade-märkta produkten kom upp på en hylla i Holland. Sedan dess har det hänt mycket och idag innefattar Fairtrade över 1,6 miljoner odlare och anställda, det säljs Fairtrade-märkta produkter i 125 länder och 2014 betalades över 105 miljoner euro ut i Fairtrade-premie, pengar som bland annat använts för att bygga skolor, kliniker eller för att finansiera utbildning för odlare, anställda och deras familjer.

Rapport: Fairtrade och Agenda 2030

Fortfarande lever över 800 miljoner människor i extrem fattigdom världen över. FNs nya hållbarhetsmål, Agenda 2030, antogs under 2015 och har den ambitiösa visionen om att nå en hållbar värld fri från fattigdom. I samband med World Fair Trade Day 2016 kommer Fairtrade Sverige lansera en rapport som lyfter om rättvis handel och Agenda 2030. Rapporten kommer lyfta fram exempel som visar hur Fairtrade arbetar för att nå flera av målen i den nya agendan.

Insändarmall World Fair Trade Day

Var med och sprid information om Fairtrade och rättvis handel genom att använda vår insändarmall. Ladda ner den här.

Senaste nyheten

Sommartider – semesterstängt i webshopen

Mellan 6 juli och 8 augusti är Fairtrades webshop semesterstängd. Observera att om du behöver ha informationsmaterial under sommaren så måste beställningen göras senast den 6 juli. Vi önskar alla en riktigt glad sommar fullspäckad med islatte, glass och andra somriga Fairtrade-produkter!               …

På Fairtrade-bloggen

Vägen till en lön att leva på

Den Fairtrade-märkta produkten du precis har köpt kan ha producerats av en anställd eller odlare som fortfarande lever i fattigdom. Hur är det möjligt? Det är lätt att önska att Fairtrade var en trollstav med vars hjälp några av världens fattigaste länder  kunde få en …

Magdalena-Streijffert-vit-mellan-310x310

Av
Generalsekreterare

Prenumerera på Fairtrades nyhetsbrev