Vad kan du göra?

Fairtrades aktivitetsguide

Ett engagemang är någonting unikt och kan se väldigt olika ut beroende på vem man är. Vissa älskar att springa runt i banandräkt, andra tycker om att hålla föreläsningar eller att sprida budskapet om Fairtrade genom sociala medier!

 

Aktivitetsguiden

Vad passar dig bäst? Klicka här för att läsa Aktivitetsguiden. 

Gåvor

Det bästa sättet att bidra till förbättrade villkor för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom är att välja Fairtrade i butiken när du handlar. Men du kan även bidra genom en gåva till Föreningen för Fairtrades informationsarbete.

Mer information

Vill du veta hur Föreningen för Fairtrade arbetar och vad pengarna går till, se Föreningen för Fairtrades verksamhetsberättelse. Har du frågor om hur du kan ge en gåva eller hur du på andra sätt kan birdra till Fairtrades verksamhet, kontakta oss.

Möt odlarna

1,6 miljoner odlare och anställda i 74 länder drar nytta av försäljningen av Fairtrade-märkta varor. En siffra som ökar år för år. Om man också räknar med familjerna är antalet människor som berörs av Fairtrade fler än 8 miljoner. Möt några av dem här, och låt dig inspireras av hur Fairtrade har skapat förutsättningar för utveckling i deras liv.

Läs mer
Senaste nyheten

Sommartider – semesterstängt i webshopen

Mellan 6 juli och 8 augusti är Fairtrades webshop semesterstängd. Observera att om du behöver ha informationsmaterial under sommaren så måste beställningen göras senast den 6 juli. Vi önskar alla en riktigt glad sommar fullspäckad med islatte, glass och andra somriga Fairtrade-produkter!               …

På Fairtrade-bloggen

Vägen till en lön att leva på

Den Fairtrade-märkta produkten du precis har köpt kan ha producerats av en anställd eller odlare som fortfarande lever i fattigdom. Hur är det möjligt? Det är lätt att önska att Fairtrade var en trollstav med vars hjälp några av världens fattigaste länder  kunde få en …

Magdalena-Streijffert-vit-mellan-310x310

Av
Generalsekreterare

Prenumerera på Fairtrades nyhetsbrev