Vad kan du göra?

Fairtrades aktivitetsguide

Ett engagemang är någonting unikt och kan se väldigt olika ut beroende på vem man är. Vissa älskar att springa runt i banandräkt, andra tycker om att hålla föreläsningar eller att sprida budskapet om Fairtrade genom sociala medier!

 

Aktivitetsguiden

Vad passar dig bäst? Klicka här för att läsa Aktivitetsguiden. 

Gåvor

Det bästa sättet att bidra till förbättrade villkor för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom är att välja Fairtrade i butiken när du handlar. Men du kan även bidra genom en gåva till Föreningen för Fairtrades informationsarbete.

Mer information

Vill du veta hur Föreningen för Fairtrade arbetar och vad pengarna går till, se Föreningen för Fairtrades verksamhetsberättelse. Har du frågor om hur du kan ge en gåva eller hur du på andra sätt kan birdra till Fairtrades verksamhet, kontakta oss.

Möt odlarna

1,6 miljoner odlare och anställda i 74 länder drar nytta av försäljningen av Fairtrade-märkta varor. En siffra som ökar år för år. Om man också räknar med familjerna är antalet människor som berörs av Fairtrade fler än 8 miljoner. Möt några av dem här, och låt dig inspireras av hur Fairtrade har skapat förutsättningar för utveckling i deras liv.

Läs mer
Senaste nyheten

Sverige bland de första i världen med Fairtrade-märkta pelargoner

Nu finns för första gången Fairtrade-märkta pelargoner att köpa i butik. Blomsterlandet tar succén med Fairtrade-märkta snittblommor och julstjärnor vidare till att nu lansera den folkkära pelargonen. De Fairtrade-märkta pelargonerna odlas upp som sticklingar på en Fairtrade-certifierad odling i Etiopien. När sticklingarna sedan kommer till …

På Fairtrade-bloggen

Vi är sammanlänkade via kakaon

Idag välkomnar vi Kristina Areskog Bjurling från Axfood som gästbloggare. I april besökte hon Fairtrade-certifierade banan- och kakaoproducenter i Dominikanska republiken tillsammans med ett team från Axfood. I maj blev Axfood den första svenska aktören att arbeta med Fairtrades råvaruprogram, vilket innebär att ännu fler kakaoodlare får möjlighet …

Prenumerera på Fairtrades nyhetsbrev