/ 19 apr 2017

Anordna en Fairtrade-gala

Bjud in till en Fairtrade-gala och inspirera människor till schyssta val!

Att anordna en gala är både en härligt utmanande aktivitet och en lärorik erfarenhet som är perfekt för dig som gillar projektledning. Var ute i god tid, använd ditt nätverk och kör på!

Anordna en Fairtrade-gala och inspirera gästerna om Fairtrade. Under galakvällen kan en prisutdelning hållas i olika kategorier, exempelvis ”årets café”, ”årets eldsjäl” eller ”årets nykomling”. Olika tal är också uppskattade, kanske en representant från Fairtrade Sverige eller en engagerad ambassadör. Det finns massor av fina filmer om vad Fairtrade är och vad premien har använts till och detta kan vara ett lysande tillfälle att visa någon av dessa.

Tips: Var ute i god tid! Att planera större evenemang tar ofta mycket längre tid än vad man först tror. Hitta en arbetsgrupp och ha en tydlig kommunikation och arbetsplan mellan er så att alla vet vem som ska göra vad. Om ni bor i en Fairtrade City-kommun kanske ni kan ta hjälp av styrgruppen för kontakter, eller använd era egna kontakter för att underlätta genomförandet.

Räkna också med att sista-minuten ändringar kan hända och försök att vara flexibel med lösningar för dessa. Men framförallt, se till att njuta och ha kul också!

Vill ni ha material om Fairtrade går det att beställa via vår hemsida. Om ni skulle vilja låna roll-ups eller rentav en banandräkt kan ni maila oss på info@fairtrade.se så hjälper vi er. Vill ni visa kortare filmer finns det väldigt många bra kortfilmer på Fairtrade Sveriges Youtube-kanal.