/ 19 apr 2017

Banan-jogg

Anordna en banan-jogg genom staden och visa stadens olika ställen där man kan fika och shoppa Fairtrade; såsom caféer, butiker och affärer.

Gruppen som består av frivilliga leds av en eller flera ledare iförda banandräkt. Denna aktivitet kan göras i både mindre och något större grupp. Om du vill leda en banan-jogg utanför din vänkrets är det en god idé att sprida den på sociala medier eller prata med ditt lokala gym om att få hänga upp informationsmaterial om joggen. Ha en tydlig start- och tidpunkt så att alla hittar dit i tid.

Tips: Att ha föranmälning till joggen kan vara bra för att ha en uppskattning om hur många som kommer att delta. Tänk också på att alla bör synas ordentligt om det är mörkt vid tillfället. Därför är det bra med reflexer; gärna västar som alla deltagare kan ha på sig. Kanske har din lokala idrottsförening några du kan få låna?

Denna banan-jogg kan såklart genomföras i många olika tempon. Det går precis lika bra att anordna en banan-promenad och guida deltagarna till olika ställen där man kan fika och shoppa Fairtrade.