/ 19 apr 2017

Butiksdemo

För att fokusera lite extra på Fairtrade i en butik kan en avskild del av butiken göras om till en Fairtrade-del. Kring denna kan personer stå och berätta om Fairtrade, bjuda på smakprover av Fairtrade-märkta produkter eller dela ut material om Fairtrade.

Den här aktiviteten kräver lite förberedelse, men är ett bra sätt att nå ut till många olika människor. Ni kan fånga dem mitt i deras dagliga rutin att handla mat och ges då ett ypperligt tillfälle att lyfta Fairtrade och den skillnad som den möjliggör för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom.

Tips: Prata alltid med butiken innan så att ni får ett bra samarbete där alla förstår vem som är ansvarig över vad och mellan vilka tider ni ska stå. Om ni ska stå en kortare period är det generellt mer rörelse i butiken under kvällstid, men fråga just er lokala butik för att se vad som passar bäst.

Kika på Fairtrades guide för provsmakning i butik. Där finns massor av bra tips inför, under och efter er butiks-demo. Vill ni ha material att dela ut finns det att beställa på vår hemsida. Skulle ni vilja låna någon av Fairtrades roll-ups eller kanske rentav ha er butiks-demo iklädda banandräkt kan ni maila oss på info@fairtrade.se så hjälper vi er.