/ 19 apr 2017

Kommunens schysstaste bakelse

Anordna en baktävling för caféer och konditorier i din kommun där de ska baka en schysst bakelse med minst två Fairtrade-märkta ingredienser.

Locka caféer och konditorier att delta med att ge dem publicitet i eventets pressmeddelanden. Bor ni i en Fairtrade City-kommun kanske ni kan få styrgruppen att köpa upp ett visst antal bakelser av vinnaren som de kan bjuda på i olika sammanhang.

Utse en jury som kan provsmaka de olika bakelserna. De olika jurymedlemmarna kan till exempel vara någon känd konditor, någon lokalkändis, någon från styrgruppen för Fairtrade City eller människor som bor i kommunen.

Tänk gärna stort och försök få lokala medier (dagstidning, tv och radio) att rapportera från alla olika delar av tävlingen så att budskapet sprids. Glöm inte att passa på att knyta kontakter till framtida aktiviteter!

Tips: Glöm inte att lobba för att konditorierna erbjuder sina fantastiska bakverk även efter tävlingen. Kanske kan den vinnande bakelsen bli den officiella bakelsen för just er kommun?

Ni kan också erbjuda er att fortsätta att sprida information om bakverken även efter att tävlingen är avslutat, till exempel genom att fortsätta dela artiklar om tävlingen i sociala medier en viss tid efter tävlingen.

Vill ni låna banandräkter och roll-ups till aktiviteten kan ni maila oss på info@fairtrade.se så hjälper vi er. Vill ni ha informationsmaterial att dela ut finns det att beställa på vår hemsida.