/ 19 apr 2017

Live-musik på sjukhus

Pigga upp sjukhusbesökare med utklädda Fairtrade-bananer som anordnar allsång eller besök barnavdelningen på det lokala sjukhuset och pigga upp både barnen och personalen med lite skönsång.

Ta på er banandräkter, ta med en gitarr, öva in några härliga låtar som många kan och förgyll barnens dag. Ni kan också passa på att informera om Fairtrade till personalen och föräldrarna.

Tips: Det är väldigt viktigt att ha en god kontakt med sjukhuset innan, speciellt med berörda avdelningar. Vill ni placera ut material (exempelvis affischer och broschyrer) måste ni få ett okej från sjukhusledningen också. Ta kontakt med de avdelningar ni tänker besöka och kolla när de brukar ha avdelningsfika så kan även personalen få en härlig fikastund med sång.

Extra viktigt är att inte komma in på sjukhuset med något smittosamt som exempelvis en förkylning eller kläder som vistas i ett hem med djur eller rökare. Tänk på allergiker och undvik också starkt doftande hud- och hårvårdsprodukter samt parfym.

Vill ni låna banandräkter och roll-ups kan ni maila oss på info@fairtrade.se så hjälper vi er! Om ni vill ha informationsmaterial eller affischer går det att beställa på vår hemsida.