/ 19 apr 2017

Orättvis pingis

Anordna orättvis pingis för att på ett pedagogiskt och humoristiskt vis belysa hur orättvis världsmarknaden är.

Den här aktiviteten kan anordnas i valfri lokal, men kan med fördel göras i samband med något annat evenemang så att det redan är gott om människor i rörelse. Ett annat tips är att anordna denna aktivitet på en ungdomsgård eller i en klass.

Instruktioner:

Börja med att bygga ihop ett pingisbord genom att använda olika stora bord, så att förutsättningarna för de två spelarna blir olika när de spelar matchen. Finns det inte olika stora bord i lokalen kan man göra det orättvist på andra sätt. Detta genom exempelvis att några bara får spela med ”fel” hand eller att några bara får använda handen som racket, medan motståndaren får en riktig racket.

Det kan med fördel även spelas som rundpingis så att fler engageras. Under tiden kan det bjudas på Fairtrade-märkta produkter, som exempelvis kaffe.

Tips: Det är såklart möjligt att anordna detta som ett återkommande evenemang, exempelvis ”Orättvis tisdags-pingis”. Klubbar som är öppna på vardagar brukar vara intresserade av idéer som lockar fler besökare. Vill ni ha informationsmaterial att dela ut finns det att beställa på vår hemsida.