/ 19 apr 2017

Utmana en banan i idrott

Detta är en aktivitet som kan genomföras på olika nivåer. Den gemensamma nämnaren oberoende hur ni väljer att genomföra den är att en av er arrangörer bär banandräkt och att hen utmanas i olika idrottsliga utmaningar.

Till denna aktivitet behöver du:

–        En banandräkt
–        En eller flera olika typer av sportbollar
–        Fairtrade-certifierade priser

Ni kan t.ex. i samband med en fotbollsmatch utmana såväl barn som vuxna att trixa X antal gånger – eller att de får tävla mot personen i banandräkt. Vem kan trixa flest gånger? Ni kan som ett annat exempel tävla i leken ”boll i hink”. Vem kan få i flest – bananen eller någon av deltagarna som vill vara med och tävla? Samarbeta gärna med en butik så att ni kan dela ut Fairtrade-certifierade priser till vinnarna.

Tänk på: Var tydlig med vilka regler som gäller från början, t ex måste man trixa lika många eller fler än bananen för att vinna alternativt klara ett visst antal ”boll i hink”.

Tips: För att låna banandräkter och roll-ups till aktiviteten kan ni maila oss på info@fairtrade.se så hjälper vi er. Vill ni ha informationsmaterial att dela ut finns det att beställa på vår hemsida.