fbpx
Meny

Fairtrade på Bokmässan

Den 27 till 30 september 2018 deltar Fairtrade på Bokmässan i Göteborg som varje år lockar cirka 90 000 besökare med opinionsbildare och deltagare från bland annat offentlig sektor, universitet, media samt civilsamhällesorganisationer som arbetar med internationella och svenska samhällsfrågor. Du hittar oss på Globala torget monter H03:23 på plan 2.

Tillsammans med Fairtrade-ambassadörer kommer vi lyfta hur varje val i butikshyllan gör skillnad för de människor som dagligen producerar varor på andra sidan jorden. Genom vår konsumtion i Sverige kan vi alla bidra till att flera av målen i Agenda 2030 uppfylls. Under Bokmässan vill Fairtrade erbjuda möjligheter för ökad kunskap och förståelse för betydelsen av schyssta villkor i världshandeln.

På scenen erbjuds ett program med talare och teman kopplade till internationella frågor och de globala målen. Fairtrade kommer att hålla i två seminariepunkter under torsdagen och fredagen som även livestreamas för dem som inte kan vara på plats.

Här kan ni se inspelningen från dagens seminarium där Hewan Temesghen pratar om jämställdhet genom handel.

Torsdag kl 10:00-10:20
Fairtrade talk: Jämställdhet genom handel
Facebookevent

Ni som missade fredagens seminarium med Hewan Temesghen, här kan ni se inspelningen där Hewan pratar om demokrati genom handel.

Fredag kl 13:40-14:00
Fairtrade talk: Demokrati genom handel
Facebookevent

På Bokmässan kommer vi också smyglansera höstens stora kampanj. Välkommen förbi för en titt på vår fantastiska monter som visar på det stora utbudet av Fairtrade-märkta produkter. Vi träffas gärna för att prata om schysst världshandel som inkluderar och gynnar odlare i första ledet av handelskedjan. En handel som främjar jämställdhet,  demokrati och mänskliga rättigheter.

Kontakt
Eleonora Jöngren, på mejl eleonora.jongren@fairtrade.se eller telefon +46 8 1220 89 19

Läs mer på Globala torgets hemsida

Läs mer om Bokmässan

Håll utkik efter vårt Facebookevent på vår Facebooksida

Följ oss på Twitter eller Facebook för senaste uppdateringarna under Bokmässan.

Dela