fbpx
Meny

Schysst frukost på Blomsterlandet

Jan Larsson är vd på Blomsterlandet, som är en stor återförsäljare av Fairtrade-märkta rosor.

En solig septembermorgon äter vi schysst frukost med Blomsterlandets vd Jan Larsson, i deras butik i Partille utanför Göteborg. Blomsterlandet är en stor återförsäljare av bland annat Fairtrade-märkta rosor från Kenya. I samband med Fairtrades kampanj Schysst frukost berättar Jan Larsson om vikten av att rosorna är odlade på ett schysst sätt och hur Blomsterlandet tänker kring hållbarhet.

– Vi vill att konsumenterna ska kunna lita på de produkter vi säljer. Att det är bra kvalitet och att de är odlade på ett schysst sätt, säger Jan Larsson, vd på Blomsterlandet.

Dessutom berättar han vad en riktigt schysst frukost är för honom.

 

 

Men hur hänger blommor ihop med en schysst frukost?

Jan Larsson menar att en Fairtrade-ros är ett perfekt komplement till exempelvis en schysst födelsedagsfrukost, eller frukost på sängen till någon man tycker om.

– Våra Fairtrade-rosor håller länge och ger en härlig känsla. Både att man har gjort någonting gott och att det är roligt att få.

I framtiden hoppas Jan Larsson på fler Fairtrade-märkta växter i Blomsterlandets utbud. Redan i dag säljs Fairtrade-märkta pelargonier, och julstjärnor när det är säsong.

– Ju fler produkter vi kan få som är Fairtrade, desto bättre är det, säger Jan Larsson.

 

Dela