fbpx
Meny
Vinn pris för din organisations arbete med Fairtrade

Vinn pris för din organisations arbete med Fairtrade

Har din organisation deltagit i Fairtrades kampanjer eller sålt extra mycket Fairtrade-märkta produkter i år? Ta chansen och vinn internationella priser i kategorierna årets rättvisa handlare (fair trader) eller årets kampanjare för Fairtrade!

Ta chansen att kamma hem priset som årets rättvisa handlare eller årets kampanjare för Fairtrade! Du deltar med din organisation genom att berätta vad ni gjort för att främja Fairtrades hjärtefrågor och de globala målen. Inom ramen för tävlingen finns också två andra kategorier där odlare och anställda inom jordbruket i länder med utbredd fattigdom får tävla om priserna årets Fairtrade-certifierade kooperativ respektive plantage. Vinnarna får möjlighet att delta i en ceremoni med Fairtrade i Berlin i mars 2020.

Priserna kommer att gå till organisationer kopplade till Fairtrades frågor som kan uppvisa innovation, förbättringar, inkludering och ickediskriminering. Organisationen ska även ha gjort något som konkret bidrar till uppfyllandet av de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

Vinn årets kampanj för Fairtrade

Kampanjpriset kan gå till organisationer eller aktörer inom civilsamhället, gräsrotsrörelsen, skolor, universitet, företag eller kommuner – det vill säga vem som helst som på ett kreativt sätt har drivit eller deltagit i en kampanj för att främja Fairtrade och rättvis handel.

Vinn årets rättvisa handlare

För att vinna i kategorin årets rättvisa handlare (fair trader) behöver ditt företag eller din organisation ha uppvisat förbättringar över tid vad gäller social eller miljömässig prestation, särskilt i relation till odlarna och deras familjer eller lokalsamhällen. Dessutom behöver ni aktivt handla med Fairtrade-märkta produkter och vara innehavare av ett FLO-ID.

Så tävlar du

Anmäl din organisation genom enkäterna på Fairtrade Internationals hemsida för respektive vinstkategori.

Vinnaren utses av en internationell jury i januari 2020. Läs mer på Fairtrade Internationals hemsida.

Lycka till!

Dela