fbpx
Meny
Två personer sitter vid en dator.
Fairtrade Sverige har tillsammans med ett stort antal företag och organisationer lanserat kampanjen Visa handlingskraft för en lag om företags ansvar för mänskliga rättigheter. Foto: Pixabay

Delta i ett webbinarium om företags ansvar för mänskliga rättigheter

Fairtrade Sverige bjuder in till ett inspirationswebbinarium om hur vi skapar en mer hållbar världshandel som främjar mänskliga rättigheter. Anmäl dig längst ner på sidan.

Just nu pågår kampanjen www.Visahandlingskraft.nu – ett upprop för en lag som kräver att företag respekterar mänskliga rättigheter och miljö. På kort tid har ett 80-tal företag och organisationer ställt sig bakom. Men varför behövs en lagstiftning? Räcker det inte med FN:s vägledande principer om företag och mänskliga rättigheter? Vad förväntas av företag om det blir en lag och hur påverkas människor i länder med utbredd fattigdom? På vilket sätt kan vi tillsammans bidra till att en lagstiftning förverkligas?

Webbinarium i två delar

Varmt välkommen på ett inspirationswebbinarium i två delar torsdagen den 12 november. Webbinariet är öppet för alla och kommer att vara på svenska.

  • Del 1 Kl. 18–19: Kunskapsfördjupning: Varför behövs en lag och vad skulle den innebära för företag och människor i de globala leverantörskedjorna?
  • Del 2 Kl. 19–19.30: Påverkanworkshop: Så kan du engagera dig i kampanjen Visa handlingskraft.

Medverkande i del 1:
Sandra Atler, chef för Enact Human Rights and Business Practice Group.
Erica Bertilsson, hållbarhetsdirektör, Arvid Nordquist.
Hewan Temesghen, generalsekreterare för Fairtrade Sverige.
Moderator: Jehna Al-Moushahidi, projektledare engagemang för Fairtrade Sverige.

Medverkande i del 2:
Alla som vill engagera sig i kampanjen Visa handlingskraft för att få många individer, företag och organisationer att ställa sig bakom uppropet. Vi diskuterar möjliga aktiviteter och ett smörgåsbord av enkla mobiliseringsverktyg!
Samtalsledare: Jehna Al-Moushahidi.

Här kan du läsa mer om Fairtrades syn på en lagstiftning för företags arbete med mänskliga rättigheter.

Anmäl dig till webbinariet genom att fylla i formuläret:

* Mejladressen används enbart för att skicka en inbjudan/länk till webbinariet och dokumentation. Här är vår integritetspolicy.

Dela