fbpx
Meny
Fairtrade Sveriges generalsekreterare Hewan Temesghen tar emot en check på fem miljoner kronor från Postkodlotteriet.
Willys

Stöd från Postkodlotteriet stärker föreningens arbete

Föreningen för Fairtrade Sverige får fem miljoner kronor i stöd från Svenska Postkodlotteriet 2021. Pengarna möjliggör viktiga satsningar inom områden som levnadsinkomst, jämställdhet och barns rättigheter.

Vart femte svenskt hushåll är med i Postkodlotteriet, där överskottet från lottförsäljningen går till att stötta civilsamhället. I år delar 58 ideella organisationer på drygt en miljard kronor i icke-öronmärkt stöd. Föreningen för Fairtrade Sverige får ta emot fem miljoner kronor.

– Jag vill rikta ett stort tack till Postkodlotteriet och alla lottköpare. Pengarna är oerhört viktiga och hjälper oss i vårt arbete för att skapa en mer hållbar världshandel. Med pengarna från Postkodlotteriet stärker vi bland annat arbetet med att motverka barnarbete inom kakaoindustrin, säger Hewan Temesghen, generalsekreterare för Fairtrade Sverige.

Gör skillnad för odlare och anställda

Det är sjunde året i rad som Fairtrade Sverige får ta del av Postkodlotteriets utdelning av lotteriöverskottet. Tidigare år har Fairtrade exempelvis använt medlen till jämställdhets- och utbildningssatsningar på blomsterplantager i Östafrika och projekt för odlares rätt till en levnadsinkomst.

Fairtrade Sveriges verksamhet består av en förening och ett bolag. Föreningen för Fairtrade Sverige är en ideell förening som till största delen finansieras av externt stöd. Tack vare bidragsgivare som Postkodlotteriet kan föreningen fortsätta att sprida kunskap om hållbar handel till konsumenter och företag. Det gör skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom, som genom Fairtrade får möjlighet att skapa sig en trygg och hållbar försörjning och själva bestämma över sin framtid.

Dela