fbpx
Meny
Nu klär vi om landet i Fairtrades festliga färger!

Nu klär vi om landet i Fairtrades festliga färger!

Den 10 oktober går Fairtrades höstkampanj av stapeln, med temat ”Det kan aldrig bli för mycket Fairtrade”. Vi kommer att synas från norr till söder – i byar, städer och i lokala matbutiker. I år satsar vi mer än någonsin på en bred geografisk spridning och mer fysisk annonsering. I våra egna kanaler pågår samtidigt tävlingar och samarbeten. Dessutom finns numera ett alldeles eget Instagramfilter som tipsar dig om vilken Fairtrade-fika som passar dig bäst.

Du missar väl inte den här chansen att vara med och kraftsamla för en rättvis världshandel?

För i tuffa tider är det viktigare än någonsin att göra schyssta val i butiken. Och när den globala ekonomin är skakig, drabbar det dem som redan lever på marginalerna mest. De som odlar vårt kaffe, kakaon i chokladkakan och bananen i vår fruktskål, levde redan innan inflationen ofta i fattigdom. Nu blir det ännu svårare att sätta mat på bordet, skicka barnen till skolan och säkra tillgången till rent vatten. Därför kunde den här kampanjen inte komma mer lägligt, tycker vi.

Fairtrade bidrar nämligen till en tryggare ekonomi för två miljoner odlare och deras familjer i Asien, Afrika och Latinamerika. Det i sin tur ökar barnens möjligheter att gå i skolan i stället för att arbeta. Det ökar även odlarnas möjligheter att ställa om till hållbara jordbruksmetoder och erbjuda schyssta arbetsvillkor på plantagen. I tider av ekonomisk otrygghet känns det därför mer relevant än någonsin att satsa på Fairtrade – som ett konkret steg i rätt riktning.

Och det är vi inte ensamma om att tycka!

Ett 50-tal butiker kommer att ha särskilda Fairtrade-montrar med utvalda schyssta produkter, och mångfaldigt fler än så skyltar för Fairtrade på andra sätt. Följ oss via vår hemsida eller i sociala medier för att inte missa något som händer, och använd gärna #fairtradesverige och tagga oss. Men viktigast av allt? Att du väljer Fairtrade-märkta produkter i butiken. För när du handlar mer, bidrar du mer. Det är det som är själva poängen med Fairtrade.

Så var med oss och kampanja för Fairtrade den 10–23 oktober – för en schysst världshandel för alla!

Dela