Recept: Veganska muffins med godisfluff
Fira påsken med dessa ljuvliga veganska muffins med Bubs-fluff! De saftiga muffinsen smakar både banan och kola och blir ett bra påskpyssel för alla baksugna. Dessutom är godiset gjort på Fairtrade-certifierat socker, som innebär bättre arbets- och levnadsvillkor för sockerodlarna.

Du behöver
Kolamuffins
- 1,5 dl kikärtsspad
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljust muscovadosocker*
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl neutral olja
- 1 dl växtbaserad matlangingsgrädde
- 12 stycken stora muffinsformar
Bubs-fluff
- 60 gram Bubs Goody med smak av banan och kola*
- 300 gram växtbaserad vispgrädde
- Ev. några droppar gul gelefärg eller karamellfärg
- Ev. 1 krm kakao*
*Fairtrade-märkt ingrediens
Gör så här
Muffins
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa kikärtsspad och sockret tills det blir lite tjockare, men fortfarande är rinnigt.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ned dem i smeten.
- Häll i olja och grädde och vänd om tills du får en jämn, klumpfri smet.
- Fördela smeten i 12 stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.
Bubs-fluff
- Fördela vispgrädden i två kastruller.
- Klipp godisbitarna så du får en hög med gula och en hög med bruna.
- Lägg de gula bitarna i ena kastrullen och de bruna i den andra. Värm på svag värme och under omrörning tills grädden blivit slät. Obs! Grädden får inte koka, då kan såsen skära sig. Tillsätt eventuellt gul färg i den gula grädde och kakao i den bruna för starkare färg.
- Ställ in i kylskåpet tills godisgrädden blivit helt kall.
- Sist vispar du upp grädden i två skålar till ett fluff och lägger det sida vid sida i en spritspåse. Spritsa muffinsen.
- Njut!
