fbpx
Meny
Muffins med glasyr

Recept: Veganska muffins med godisfluff

Fira påsken med dessa ljuvliga veganska muffins med Bubs-fluff! De saftiga muffinsen smakar både banan och kola och blir ett bra påskpyssel för alla baksugna. Dessutom är godiset gjort på Fairtrade-certifierat socker, som innebär bättre arbets- och levnadsvillkor för sockerodlarna.

En muffin med glasyr, i bakgrunden godisbitar

Du behöver

Kolamuffins

  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker*
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl neutral olja
  • 1 dl växtbaserad matlangingsgrädde
  • 12 stycken stora muffinsformar

Bubs-fluff

*Fairtrade-märkt ingrediens

Gör så här

Muffins

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa kikärtsspad och sockret tills det blir lite tjockare, men fortfarande är rinnigt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ned dem i smeten.
  • Häll i olja och grädde och vänd om tills du får en jämn, klumpfri smet.
  • Fördela smeten i 12 stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.

Bubs-fluff

  • Fördela vispgrädden i två kastruller.
  • Klipp godisbitarna så du får en hög med gula och en hög med bruna.
  • Lägg de gula bitarna i ena kastrullen och de bruna i den andra. Värm på svag värme och under omrörning tills grädden blivit slät. Obs! Grädden får inte koka, då kan såsen skära sig. Tillsätt eventuellt gul färg i den gula grädde och kakao i den bruna för starkare färg.
  • Ställ in i kylskåpet tills godisgrädden blivit helt kall.
  • Sist vispar du upp grädden i två skålar till ett fluff och lägger det sida vid sida i en spritspåse. Spritsa muffinsen.
  • Njut!
Halv muffin
Dela