Meny
Kokospannacotta med hallonsås på en vit tallrik, dekorerad med tulpanblad.
Foto: Siri Barje

Recept: Kokospannacotta med hallonsås

Siri Barjes kokospannacotta med hallonsås passar både till vardag och fest. Kombinationen krämig kokos och syrliga hallon gör den här enkla efterrätten till en riktig fullträff.

Ingredienser

  • 1 burk Fairtrade-märkt kokosmjölk
  • 5 msk gelésocker
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Lite rapsolja
  • Fairtrade-märkta kokosflingor
  • 1 förpackning frysta hallon
  • 1/2 msk socker

Gör så här

  1. Koka kokosmjölk med gelésocker, salt och vaniljpulver i ca 2 min.
  2. Smörj fyra små skålar med lite olja. fördela smeten jämt, låt stå kallt i minst 2 h.
  3. Rosta koksflingorna gyllene.
  4. Koka upp frysta hallon med socker.
  5. Fördela hallonsås på fyra tallrikar, stjälp upp kokospannacottan, toppa med rostad kokos och ev tulpanblad.

Varför välja Fairtrade-märkt kokosmjölk?

Kokosnötter är en älskad råvara som används i många olika produkter, såsom kokosmjölk, kokosolja och kokosflingor. Många kokosodlare arbetar hårt men lever tyvärr i fattigdom. De förtjänar en schysst betalning för sina kokosnötter! Det är därför som Fairtrades minimipris och premie är viktiga.

Minimipriset garanterar odlaren en bättre betalning när marknadspriserna faller. Fairtrade-premien är en extra betalning som odlare gemensamt bestämmer hur de ska investera. Kokosodlare i Sri Lanka har bland annat använt premien till rent dricksvatten.

Dela