Meny

Barista Fair Trade Coffee

Att göra världen godare genom att sälja kaffe kan kanske uppfattas som en naiv affärsidé och tanke, men det tycker inte vi. Vi på Barista tycker att det är klockrent och en helt genialisk idé.

Jacka med text "Godare kaffe, godare värld"

Godare kaffe – godare värld. En kopp i taget.

En stor del av Baristas affärsidé hänger på att varorna vi köper in och säljer inte bara ska smaka gott utan också göra gott. Att vi nyligen tog dubbla medaljer i SM som enda kedja i final gör oss extra stolta att visa att schysst kaffe kan slåss i elitklassen.

Allt vårt kaffe, te och choklad är Fairtrade-märkt. För genom Fairtrade vet vi att våra kaffebönder får ordentligt betalt samtidigt som det hjälper till att motverka barnarbete och diskriminering. Vi vill helt enkelt hjälpa till på alla sätt vi kan.

Barista var den första cafékedjan med att gå all in på Fairtrade, och vi är extra stolta över att ha varit först i världen med Fairtrade-märkt cola. Fairtrade och ekologiska produkter är något som genomsyrar hela vår verksamhet och vi jobbar hela tiden på att öka antalet Fairtrade-märkta produkter. Det är inte för inte vi heter Barista Fair Trade Coffee.

Ett starkt engagemang

Vi som arbetar på Barista är starkt engagerade och brinner för att påverka världen genom konsumentkraft. Vi vill vara ambassadörer som visar engagemang, gör medvetna val och sprider våra etiska värderingar.  Förutom att vi helst arbetar med Fairtrade-märkta och ekologiska produkter så är vi även stolt partner till Svenska FN-förbundet. Varje gång en av våra stammisar handlar med sitt stammiskort så skänker vi en skolmåltid till Etiopien. 1,5 miljoner måltider har det redan hunnit bli.

Många bäckar små gör att även ett kaffeköp kan bidra till en bättre värld.

Producenten bakom kaffet

Våren 2017 har vi släppt två nya kaffesorter från Peru. Den ena av dem är en special edition som heter Don Juan. Bonden heter Don Juan Almanza och hans kaffe har fått 86 poäng av 100 vilket är extremt starkt betyg och mycket ovanligt att man hittar. Don Juan arbetar i kooperativet Incahuasi Coop som är ett av de kooperativ vi samarbetar med genom Fairtrade. Det känns tryggt och bra, för vi veta att Don Juan och hans familj samt de andra i kooperativet inte blir utnyttjade och säljer sitt kaffe till för låga priser, utan de är garanterade ett bra pris för sitt kaffe som ger dem bättre arbets-och levnadsvillkor.

Kaffeodlare.

Man kan verkligen förändra världen med sitt val av fika!

/Barista

 

Dela