Meny

Clarion Hotel Sign frukost-satsar på Fairtrade

Som första hotell i Sverige erbjuder nu Clarion Hotel Sign i Stockholm en ”Fair frukost”, där alla större produkter på frukostbuffén som kan vara Fairtrade, är Fairtrade. Nu hoppas hotellet, liksom Fairtrade Sverige, att fler hotell ska följa deras exempel. Potentialen för den svenska Fairtrade-marknaden är enorm, där konsumenterna både efterfrågar och köper allt mer Fairtrade-märkta produkter.

Fairtrades generalsekreterare Magdalena Streijffert överlämnar diplom till Clarion Hotel Signs VD Mats-Erik Lidström som tar emot det tillsammans med övriga representanter för hotellet.

Fairtrades generalsekreterare Magdalena Streijffert överlämnar diplom till Clarion Hotel Signs VD Mats-Erik Lidström som tar emot det tillsammans med övriga representanter för hotellet.

Clarion Hotel Sign i Stockholm satsar nu som första hotell i Sverige stort på Fairtrade i frukostbuffén under konceptet ”Fair Frukost”. Alla större produktgrupper som kan vara Fairtrade-märkta, såsom kaffe, te, socker, honung, chokladdryck, apelsinjuice och bananer, är Fairtrade. Ambitionen är att fortsätta vidareutveckla konceptet allt eftersom.

– Det är härligt att se att Clarion Hotel Sign nu väljer att gå i bräschen för hotellnäringen i Sverige genom att kraftigt utöka antalet Fairtrade-märkta produkter på frukostbuffén. Vi hoppas nu att fler hotell på olika sätt väljer att satsa på Fairtrade som förändring för fattigdomsbekämpning, säger Magdalena Streijffert, generalsekreterare för Fairtrade Sverige.

Svensk försäljningsstatistik för 2013 visar på en tydlig ökning av Fairtrade-märkta produkter. Out of home-marknaden, upptar nästan en fjärdedel av marknaden för Fairtrade-märkta produkter. I Out of home-sektorn var ökningen av Fairtrade-märkta produkter 2013 sex procent.

– Vi väljer att byta ut många produkter på frukostbuffén till Fairtrade-märkt eftersom vi känner ett starkt engagemang i hållbarhetsfrågan, säger Mats-Erik Lidström, VD på Clarion Hotel Sign. Vi vill erbjuda gästen en ”Fair frukost” som en naturlig del i ett modernt koncept där hänsyn tas till både människa och miljö. Genom att göra detta, kan vi tillsammans med våra gäster vara med och bekämpa fattigdom och bidra till en långsiktigt hållbar utveckling.

Allt fler aktörer är medvetna om vikten av socialt ansvarstagande och ser det som en nyckel till långsiktig framgång och överlevnad. Hållbar produktion är framtiden för såväl svenska aktörer som producenterna bakom produkterna, och Fairtrade är ett konkret sätt för konsumenter, butiker, hotell, kommuner och många fler att ge möjligheter för odlare och anställda att ta sig ur fattigdom och skapa sig en tryggare och bättre framtid.

För mer information
Linda Ålrud, Kundansvarig Out of Home, Fairtrade Sverige. E-post: linda.alrud@fairtrade.se, telefon: 070-235 42 56

Therese Smedberg, pressansvarig, Fairtrade Sverige. E-post: therese.smedberg@fairtrade.se, telefon: 08-1220 89 05

Hanna Hedman, pressansvarig, Clarion Hotel Sign, E-post: hanna.hedman@choice.se, telefon: 070-212 99 93

Mats-Erik Lidström, VD, Clarion Hotel Sign, E-post: mats-erik.lidstrom@choice.se, telefon: 070-990 09 56

Dela