Fikarecept till Fairtrade Challenge

Den 7-9 maj är det dags för World Fairtrade Challenge 2018. Världens största fika är tillbaka! Samla dina vänner, arbetskollegor eller klasskamrater och var med i fika-utmaningen. Ju fler vi blir som fikar Fairtrade, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra råvaror.

Fikarecept till Fairtrade Challenge

Här till höger har vi samlat ihop ett gäng fantastiskt goda fikarecept som några av Sveriges mest inspirerande bloggare och instagrammare har tagit fram. Sätt i gång och planera ditt Fairtrade Challenge-deltagande på en gång!

Ska din Fairtrade-fika ha rent chokladtema som i bloggduon Think Organics Fairtrade-brownies? Eller vill du att den går i jordnötsfrostingens eller kokoschipsens tecken á la Mattias kladdkakecupcakes och Carolines chokladrutor? Eller varför inte testa Zeinas pannkakor med karamelliserad banan?

Har du svårt att välja? Oroa dig inte, det finns ingen gräns på hur många Fairtrade-fikor du kan registrera! Varför inte bjuda in fyra olika sällskap på fyra olika Fairtrade-fikor? Kom ihåg– ju fler vi blir som fikar Fairtrade, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor.

Bidragit med recept har Mattias från Vegomagasinet, Caroline från Älska att baka, Zeina från Zeinas Kitchen och Charotta och Ulrika från Think Organic gjort.

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.

Psst… Glöm inte att registrera fikan (eller fikorna!) på fairtradechallenge.se!