Hoppa till innehåll
Start / Jag vill engagera mig / Kampanjer / Fairtrade Fokus

Fairtrade Fokus

Fairtrade Fokus är Fairtrades årliga kampanjveckor som äger rum varje år vecka 41– 42. Då samlas butiker och konsumenter, företag och organisationer, Fairtrade City-diplomerade kommuner och engagerade för att gemensamt sätta fokus på Fairtrade. På så sätt bidrar vi tillsammans till att odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Det börjar med Fairtrade!

Fairtrade-Fokus-2016-kampanjbilder

Är du en kedja eller en butik? Klicka här för specifik kampanjinformation.

Kort om 2017 års upplaga av Fairtrade Fokus:

  • Det börjar med Fairtrade! Inför 2016 års upplaga av Fairtrade Fokus lanserade Fairtrade ett nytt utseende och nytt budskap, ”Det börjar med Fairtrade”. Se kampanjfilmen och läs mer om tanken bakom budskapet.
  • Kampanjmål: Målet med årets kampanj är att varje konsument ska stoppa minst en Fairtrade-märkt produkt i sin kundkorg under kampanjveckorna.
  • Många engagerade: Under kampanjveckorna syns Fairtrade genom rikstäckande utomhusreklam, skyltning och aktiviteter i många av Sveriges matbutiker, provsmakningar och priserbjudaden samt genom en stor bildtävling i sociala medier, med hashtag #fairtradeivarjekundkorg.
  • Bildtävling: Under årets stora kampanj för Fairtrade i vecka 41-42 kan du som konsument engagera dig för Fairtrade genom att delta i vår bildtävling i sociala medier. Det är enkelt. Ta ett foto av dig själv tillsammans med din Fairtrade-märkta favoritprodukt och lägg sedan upp bilden på din egen Instagram-/Twitter-/Facebook-sida med hashtag #fairtradeivarjekundkorg. Tänk på att du måste ha en öppen profil för att vi ska kunna se ditt bidrag. Vi utser totalt tio vinnare under kampanjveckorna. Fem vinnare utses första fredagen, resterande fem nästkommande fredag.

Vill du veta mer om vad som händer under kampanjen 2017?

Under våren kommer vi att uppdatera denna sida med mer information om kampanjen, men vill du veta mer redan nu, kontakta någon av oss som jobbar på Fairtrade eller maila till info@fairtrade.se.

 

Här kan du ta del av vad som hände under kampanjen 2016.