Hoppa till innehåll
Start / Jag vill engagera mig / Kampanjer / Fairtrade Fokus

Fairtrade Fokus

Fairtrade Fokus är Fairtrades årliga kampanjveckor som äger rum varje år vecka 41– 42. Då samlas butiker och konsumenter, politiker och engagerade för att gemensamt sätta fokus på Fairtrade. Målet är att fler ska upptäcka hur lätt det är att göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom.

Fairtrade-Fokus-2016-kampanjbilder

Kort om 2016 års upplaga av Fairtrade Fokus:

  • Det börjar med Fairtrade! Inför 2016 års upplaga av Fairtrade Fokus lanserade Fairtrade ett nytt utseende och nytt budskap ”Det börjar med Fairtrade”. Se kampanjfilmen och läs mer om tanken bakom budskapet.
  • Fairtrade Challenge För åttonde året i rad anordnades Fairtrade Challenge – årets stora fikadag. I år samlade vi över 540 000 fikadeltagare i över 11 000 fikapauser runt om i landet.
  • Många engagerade I butikerna skyltades det upp med det nya kampanjbudskapet, “Det börjar med Fairtrade” och många kedjor hade priserbjudanden och tog in extra mycket Fairtrade-märkta varor under kampanjen. Många hotell, restauranger och kaféer slöt också upp bakom kampanjen och visade sitt engagemang för Fairtrade samt deltog i fikautmaningen Fairtrade Challenge. Mycket aktivitet runt om i landets många Fairtrade City-kommuner

Här kan du ta del av vad som hände under kampanjen 2016.

Fairtrade Fokus 2017

Skriv redan nu in vecka 41 och 42 i kalendern, då är det nämligen dags för Fairtrade Fokus 2017.

Vill du veta mer om vad som händer då? Under våren kommer vi att uppdatera denna sida med mer information om kampanjen, men vill du veta mer redan nu, kontakta någon av oss som jobbar på Fairtrade eller maila till info@fairtrade.se.

OBS! 2017 kommer Fairtrade Challenge att gå av stapeln i maj, läs mer om det här.