Hoppa till innehåll

Fairtrades höstkampanj vecka 41 och 42

Årets stora kampanj för Fairtrade äger rum vecka 41 och 42. Under kampanjen samlas butiker, konsumenter, Fairtrade City-diplomerade kommuner och engagerade för att gemensamt sätta fokus på Fairtrade.

Vi vill att fler ska upptäcka hur enkelt det är att göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom genom att välja Fairtrade-märkta produkter. Därför har vi varje höst en stor kampanj som engagerar butiker, konsumenter och många fler.

#fairtradeivarjekundkorg
Fairtrade-märkta varor i en kundkorg

Fairtrade i butiken

Under kampanjen uppmärksammas Fairtrade i många av Sveriges livsmedelsbutiker, genom skyltning, priserbjudanden, provsmakningar och andra aktiviteter.

Fairtrade i butiken

 

Lokalt engagemang

I Fairtrades aktivitetsbank hittar du massor av goda idéer på hur du kan lyfta Fairtrade i ditt lokala sammanhang under kampanjveckorna. Du kan exempelvis arrangera en butiksdemo eller dra ihop dina vänner och genomföra en morotsmobb! För fler tips och material att använda i ditt lokala engagemang under kampanjen, kontakta info@fairtrade.se.

Sveriges Fairtrade City-diplomerade kommuner får material och inspiration skickat till sig inför kampanjveckorna som stöd för att kunna arrangera egna aktiviteter lokalt. Om du bor i en diplomerad kommun kan du hänga på dessa! Kontaktuppgifter hittar du här.

Rikstäckande annonsering

Under kampanjveckorna syns Fairtrade genom rikstäckande utomhusreklam, på kundvagnar i många av landets större butiker samt genom annonsering på internet och i sociala medier.

Annons tunnelbana

Vill du veta mer om vad som händer under kampanjen?

För mer information om kampanjen i vecka 41-42, kontakta någon av oss som jobbar på Fairtrade, eller maila till info@fairtrade.se.