Hoppa till innehåll
Start / Jag vill engagera mig / Kampanjer / World Fairtrade Challenge

World Fairtrade Challenge

World Fairtrade Challenge 2018 infaller 7-9 maj och anordnas i ett 20-tal länder runt om i världen. Alla kan delta genom att anordna en fika med minst en Fairtrade-märkt produkt. Hela världen fikar, fikar du?

World Fairtrade Challenge är från början en kampanj som samlat deltagare runt om i Sverige, men som nu klivit upp en nivå och blivit en global kampanj. 2017 fikade över 2 miljoner deltagare i World Fairtrade Challenge.

Din fikapaus behövs

Arrangera en egen fikapaus och utmana andra att fika den 7-9 maj, för ju fler vi blir som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor. Anmäl din fikapaus på fairtradechallenge.se (sidan kommer att öppnas ungefär en månad innan kampanjen startar).

Under kampanjperioden registrerar din Fairtrade-fika på fairtradechallenge.se och bjuder in fikadeltagare. Det finns ett sätt att fika som passar alla! I år hoppas vi på en ännu större uppslutning, både i Sverige men även i andra länder runt om i världen. Alla fikapauser, stora som små, är lika viktiga. Du kan vara med och göra skillnad.

två personer som fikar
Fairtrade-fika

Så här deltar du:

1. Anmäl din fika på fairtradechallenge.se (sidan öppnas en månad innan kampanjen startar)
2. Bjud in deltagare, sprid information och utmana andra att fika.
3. Använd vårt tryckta eller digitala material och arrangera fikan.
4. Delta i vår fikabildstävling genom att dela bilder från fikapausen under #fairtradechallenge i sociala medier.

Beställ informationsmaterial

Material till din fikapaus finns att beställa i vår webbshop.