World Fairtrade Challenge

World Fairtrade Challenge 2018 infaller 7-9 maj och anordnas i ett 20-tal länder runt om i världen. Alla kan delta genom att anordna en fika med minst en Fairtrade-märkt produkt. Hela världen fikar, fikar du?

World Fairtrade Challenge är från början en kampanj som samlat deltagare runt om i Sverige, men som nu klivit upp en nivå och blivit en global kampanj. 2017 fikade över 2 miljoner deltagare i World Fairtrade Challenge.

Din fikapaus behövs

Arrangera en egen fikapaus och utmana andra att fika den 7-9 maj, för ju fler vi blir som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor.

Under kampanjperioden registrerar du din Fairtrade-fika på fairtradechallenge.se och bjuder in fikadeltagare. Det finns ett sätt att fika som passar alla! I år hoppas vi på en ännu större uppslutning, både i Sverige men även i andra länder runt om i världen. Alla fikapauser, stora som små, är lika viktiga.

Anmäl din fikapaus på fairtradechallenge.se 

två personer som fikar

Fairtrade-fika

Så här deltar du:

1. Anmäl din fika på fairtradechallenge.se
2. Bjud in deltagare, sprid information och utmana andra att fika.
3. Använd vårt tryckta eller digitala material och arrangera fikan.
4. Delta i vår fikabildstävling genom att dela bilder från fikapausen under #fairtradechallenge i sociala medier. Läs fullständiga tävlingsvillkor.

 

Beställ informationsmaterial

Material till din fikapaus finns att beställa i vår webbshop.

Har du frågor om kampanjen kan du mejla oss på fika@fairtrade.se