Hoppa till innehåll
Start / Jag vill engagera mig / Kampanjer / World Fairtrade Challenge

World Fairtrade Challenge

Var med på världens största Fairtrade-fika, World Fairtrade Challenge, mellan den 11–13 maj 2017. Succén med Fairtrade Challenge fortsätter, nu för nionde året i rad, men nu som en global kampanj där hela världen är med!

World Fairtrade Challenge

Hela världen fikar, fikar du?

World Fairtrade Challenge är en kampanj som sätter fokus på varför Fairtrade behövs och vilken skillnad Fairtrade gör för odlare och anställda i länder med utbred fattigdom. Arrangera en egen Fairtrade-fika och utmana andra att fika mellan den 11-13 maj, för ju fler vi blir som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor.

2016 deltog 1,8 miljoner deltagare från 26 länder i World Fairtrade challenge!

Så här enkelt är det att delta:

  1. Anmäl din fikapaus på fairtradechallenge.se från och med den 10 april 2017.
  2. Bjud in deltagare, sprid information och utmana andra att fika.
  3. Använd vårt tryckta eller digitala material och arrangera fikan.
  4. Delta i vår fikabildstävling genom att dela bilder från fikapausen under #fairtradechallenge i sociala medier.
World-Fairtrade-Challenge-material-2017
Ladda ned material inför World Fairtrade Challenge 2017 här!

Upplägget är samma som tidigare år. Att anordna en Fairtrade-fika är ett lätt och roligt sätt att sprida kunskap och göra skillnad. Enskilda personer, butiker, arbetsplatser, kommuner, företag och organisationer – alla kan delta genom att anordna en fika med minst en Fairtrade-märkt produkt. Hela världen fikar, fikar du?

I åtta år har Fairtrade Challenge gått av stapeln i samband med Fairtrade Fokus-veckorna på hösten, men från och med 2017 flyttar kampanjen till våren och firas 11-13 maj i samband med den internationella dagen för rättvis handel, World Fair Trade Day. Och som namnet visar, World Fairtrade Challenge, kommer nu kampanjen att bli global och anordnas i ett 20-tal länder runt om i världen.

 Här kan du ta del av vad som hände under Fairtrade Challenge 2016