Bjud in en föreläsare

Är du nyfiken på hur Fairtrade gör skillnad och på vilket sätt du kan bidra? Fairtrade Sverige erbjuder två olika föreläsningspaket.

För att kunna behandla din förfrågan på ett bra sätt har vi en handläggningstid på 14 dagar. Det innebär att du inom den tiden kommer att få ett första svar på din förfrågan. Undantaget är semestertider på sommaren och kring julhelgen då det kan ta längre tid. Skicka därför in din förfrågan i god tid innan det planerade föreläsningstillfället.

Inspirationsföreläsning av Fairtrades personal

Vi på Fairtrade brinner för att sprida information om vad du kan göra för att vara med i arbetet att förbättra arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Varför inte boka in en föreläsning till styrelsemötet, arbetsplatsen, årsstämman eller ett event? Vi erbjuder två olika föreläsningspaket:

Det börjar med Fairtrade!

Vad är egentligen Fairtrade, och hur gör det skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom? Det börjar med Fairtrade! är en grundläggande men omfattande introduktion till Fairtrades system och hur Fairtrade bidrar till en tryggare försörjning, mer utbildning och ökade resurser till omtanke om miljön för odlare och anställda.  Presentationen tar 1,5 timme.

Fairtrade och Agenda 2030

Hur hänger hållbar handel och hållbar utveckling ihop, och hur kan Fairtrade bidra till att vi tillsammans kan uppnå de globala hållbarhetsmålen? Inspireras av denna presentation på 1,5 timme om hur Fairtrade är ett praktisk och konkret verktyg för att nå visionen i Agenda 2030: En hållbar värld fri från fattigdom.

Kontakta oss för en inspirationsföreläsning genom att fylla i bifogat formulär och skicka det till uppdrag@fairtrade.se

Kostnad

Föreningen för Fairtrade är en ideell förening med begränsade resurser. När personal medverkar vid föreläsningar ber vi därför om ett bidrag till föreningens informationsverksamhet samt eventuell reseersättning. Att Ni varit med och bidragit till Fairtrades verksamhet redovisas i vår årsredovisning. Aktuell kostnadsinformation finns i uppdragsformuläret. Medlemsorganisationer i Föreningen för Fairtrade rabatteras med 2000 kr.