Fairtrade på jobbet

Fairtrade på jobbet är för er som väljer att göra skillnad i fikarummet genom att välja Fairtrade-märkta produkter och som stolt vill berätta om det. Som minimum krävs Fairtrade-märkt kaffe, te och socker* och att man aktivt ser över möjligheterna att inkludera fler produkter så som chokladdryck eller Fairtrade-märkta bananer i fruktkorgen.

Vi konsumerar allt mer mat, dryck och snacks utanför hemmet, och en stor del av vårt kaffe och te dricks på våra arbetsplatser. Att byta till Fairtrade är ett enkelt och konkret sätt att bidra till att odlare och anställda kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

*Har ni inte socker på arbetsplatsen, eller i andra undantagsfall, välj en annan produkt som ni alltid har.

Fairtrade-på-jobbet

Det är enkelt att göra skillnad genom att välj Fairtrade på jobbet. Registrera din arbetsplats i dag!

Engagera din arbetsplats

Genom att registrera er kommer ni med på vår lista över arbetsplatser som tar socialt ansvar i fikarummet samt erhåller ett diplom från Fairtrade Sverige att sätta upp på arbetsplatsen.

Genom att fika Fairtrade-märkt och registrera er på Fairtrade på jobbet:

  • Bidrar ni till att producenter och anställda i länder med utbredd fattigdom har möjligheten att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.
  • Får ni chansen att stolt visa ert engagemang i ert fikarum och öka er kunskap om Fairtrade.
  • Kan ni njuta av fika som är gott på mer än ett sätt.

Fairtrade på jobbet

När du registrerar din arbetsplats för "Faritrade på jobbet" kommer namnet på din arbetsplats att publiceras på Fairtrade.se

Dina kontaktuppgifter kan komma att användas i det lokala Fairtrade City-arbetet om arbetsplatsen ligger i en diplomerad kommun. Vid förfrågan från lokala Fairtrade City-styrgruppen kan namn och e-post till de som registrerat arbetsplatser i den aktuella kommunen lämnas ut från Fairtrade Sverige till Fairtrade City-styrgruppen, för att möjliggöra kontakt mellan Fairtrade City och arbetsplatserna.

Välkomstkit

När du registrerat dig får du ett välkomstkit som innehåller två bordsryttare med information om Fairtrade-märkta bananer och kaffe.

Produkter

Här fyller ni i vilka Fairtrade-märkta produkter ni har på er arbetsplats.
*Har ni inte socker på arbetsplatsen, eller i andra undantagsfall, välj en annan produkt som ni alltid har.

Informationsarbete

Jag godkänner att de uppgifterna som jag lämnar i formuläret sparas av Fairtrade Sverige och att arbetsplatsens namn publiceras på Fairtrade.se. Jag godkänner också att, vid förfrågan från lokal Fairtrade City-styrgrupp, får namn och e-post lämnas ut till dem.