Hoppa till innehåll
Start / Aktuellt / Fairtrade Sverige får tre nya medlemsorganisationer
Nyheter /

Fairtrade Sverige får tre nya medlemsorganisationer

Sedan förra hösten har Fairtrade kunnat välkomna OK ekonomisk förening och Afrikagrupperna som nya medlemsorganisationer i Föreningen för Fairtrade Sverige. I dag kan vi även välkomna Vi-skogen som ny medlemsorganisation. Genom att bli medlemmar har dessa organisationer gjort ett aktivt val att bli en del av arbetet för en handel som sker med hänsyn till människa och miljö.

Föreningen för Fairtrade Sverige har idag totalt 45 medlemsorganisationer som representerar en bred samling av det svenska civilsamhället. De består av bland annat fackföreningar, studieförbund, organisationer för bistånd och utveckling, ungdomsorganisationer, kyrkor och konsumentföreningar. Organisationerna samlar tillsammans över 13 miljoner medlemskap.

Medlemsorganisationer-Fairtrade-2015

Medlemsorganisationerna äger tillsammans Föreningen för Fairtrade Sverige och har därmed möjlighet att påverka föreningens verksamhet och framtid. Medlemsorganisationerna och deras medlemmars engagemang är också en av föreningens viktigaste resurser och största tillgång.

Organisationerna gör skillnad på en rad olika sätt, bland annat genom att ställa etiska krav vid inköp och konsumera Fairtrade-märkt, sprida kunskap om Fairtrade inom och utanför organisationen, delta i Fairtrades kampanjer samt samverka med andra aktörer på lokal och nationell nivå.

Intresserad av medlemskap?

Att vara medlem i Föreningen för Fairtrade Sverige är ett enkelt sätt att omsätta internationellt engagemang i praktisk handling som gör skillnad för människor i länder med utbredd fattigdom. Ett medlemskap ger också möjligheter för er organisation att ta ett helhetsgrepp kring ert hållbarhetsarbete och visa för samarbetspartners, personal och potentiella nya medlemmar vad organisationen står för.

  • Läs mer här om vad det innebär att vara medlemsorganisation och hur ni ansöker.

För mer information

För frågor om medlemsorganisationer, kontakta Johanna Lidholm, Kampanj- och medlemssamordnare: mail: johanna.lidholm@fairtrade.se telefon: 08-1220 89 18