Meny

Fairtrade Sverige lanserar digital ambassadörsutbildning

I dag lanserar Fairtrade Sverige en ny digital ambassadörsutbildning. Nedan bloggar Henrietta Eurenius, projektledare för engagemang, om det nya verktyget.

Vi på Fairtrade är mycket glada över att få presentera vår nya digitala ambassadörsutbildning. Den är ett led i vårt arbete att bli ännu mer tillgängliga och i att skapa en känsla av att det är enkelt, roligt och utvecklande att engagera sig för en mer rättvis världshandel.

Vår ambition är att vem som helst, när som helst – helt kostnadsfritt, ska kunna lära sig mer om Fairtrade. Ju större kännedomen blir, desto större blir vår påverkanskraft gentemot konsumenter att göra medvetna val. Val som möjliggör att människor i länder med utbredd fattigdom, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Fairtrade Sveriges nya ambassadörsutbildning i webbverktyget Udemy.

”Utbildningen är välproducerad, informativ och pedagogisk. En riktigt bra introduktion till Fairtrade!”

– Jan Weis, nybliven ambassadör

Vad är en Fairtrade-ambassadör?

En Fairtrade-ambassadör genomför, på ideell basis, informationsaktiviteter som syftar till att öka utbudet av och efterfrågan på Fairtrade-märkta produkter i Sverige. I din ambassadörsroll har du en stor valfrihet i hur du vill informera om Fairtrade. Alla aktiviteter är betydelsefulla – stora som små.

Flexibel utbildning

Ambassadörsutbildningen är mycket flexibel i sitt upplägg. Du bestämmer själv om du vill genomföra hela utbildningen vid ett tillfälle eller om du önskar pausa och dela upp innehållet vid fler tillfällen. Du kan till exempel genomgå utbildningen via dess app på bussen och sedan fortsätta på din arbetsdator. Du kan också välja om du önskar genomgå utbildningen enskilt eller tillsammans med andra. Om du väljer det senare så uppmuntrar vi dig att samarbeta med ditt lokala studieförbund för att få bästa stöd och tillsammans med dem sprida kunskapen vidare.

”Det är en väldigt bra digital ambassadörsutbildning! Den ger en tydlig bild av vad Fairtrade är och vad Fairtrade innebär för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Kul med ett quiz i slutet för att testa vad en kan. Jag rekommenderar varmt andra att gå ambassadörsutbildningen!”

– Tone Westerlund: Ambassadör sedan 2011 och Engagemangssamordnare för Fairtrade

Bli ambassadör – oavsett var du bor

Vår förhoppning är att vår nya digitala ambassadörsutbildning verkligen ska vara inkluderande och möjliggöra alla som önskar bli ambassadörer att kunna bli det. Genom att ta bort tidigare hinder som skapades utifrån geografiska och ekonomiska förutsättningar så tror vi nu att vi är på rätt väg.

Så titta in under länken nedan för att få de praktiska instruktionerna du behöver för att kunna påbörja utbildningen. För varje nytt utbildningstillfälle är du med och bidrar till att nå Fairtrades mål: att motverka fattigdom och att stärka människors inflytande och handlingskraft. Tillsammans gör vi skillnad!

Här kan du läsa mer om hur du påbörjar utbildningen och hur du blir en av Fairtrades ambassadörer.

Dela