Meny

FF Profilreklam – med hållbarhet i fokus

Linda Stålgren, kund- och produktansvarig på Fairtrade Sverige intervjuar i dagens blogginlägg Peter Persson som är ägare av FF-profilreklam. FF Profilreklam är ett heltäckande Profilföretag som har funnits i över femtio år. De tillhandahåller Profilkläder, giveaways, presentreklam och exklusivare gåvor.

Peter- Persson-ägare- FF- Profilreklam

Peter Persson, ägare FF Profilreklam

Varför har ni valt att arbeta med Fairtrade?

Vi upplever den organisationen som den mest demokratiskt uppbyggda. Fairtrade gör en konkret skillnad för de bönder som odlar vad det nu än är, livsmedel eller bomull – en skillnad som gör att de får en mer dräglig arbetsmiljö och tillvaro. Det tycker vi är en väldigt viktig parameter. Dessutom är Fairtrade den certifieringen som är överlägset mest känd bland de produkter som finns tillgängliga i vårt sortiment.

Hur ser det arbetet ut?

Vi har ett övergripande hållbarhetstänk i hela vår verksamhet, och det är också något vi erbjuder till våra kunder. Vi ser som en av våra styrkor, att vi kan hjälpa företag med sitt hållbarhetsarbete genom att satsa på att erbjuda hållbara produkter. Det är ju inte alltid som en marknadsavdelning eller en kommunikationsavdelning har möjlighet att efterfölja ett ledningsbeslut gällande CSR frågor i praktiken. Men vi kan åtminstone hjälpa dem att göra det när det gäller profilkläder och giveaways.
När det gäller Fairtrade så är det framförallt de produkterna vi lyfter fram gentemot våra kunder. I vårt showroom i centrala Stockholm ser vi alltid till att ha Fairtrade-certifierade produkter tillgängliga för att visa för våra kunder. Mycket av arbetet går ut på att informera om att de produkterna finns, och vilken skillnad det gör när man väljer dem. Idag har vi ett brett utbud av Fairtrade-certifierade produkter med allt från T-shirts, handdukar och tygkassar till godis och kosmetikaprodukter.

Sedan kan jag också stolt säga att vi numer är en del av ”Fairtrade på jobbet”!

Berätta mer om vad det innebär!

Det innebär att vi i vårt fikarum har Fairtrade-märkt kaffe, te och socker. Vi anmälde oss på Fairtrades hemsida och fick då också ett fint diplom som vi har satt upp. För oss är helhetstänket väldigt viktigt, att vi jobbar med hållbarhet såväl utåt som inne i verksamheten.

Tack för intervjun Peter, spännande att höra om ert hållbarhetsarbete och ert engagemang för Fairtrade. Lycka till framöver!

Dela