11 – 18 maj fikar vi för framtiden

Varje gång vi fikar är en chans att göra skillnad. För varje kopp kaffe eller chokladkaka har vi möjlighet att främja klimatsmarta jordbruk och motverka barnarbete. När vi fikar Fairtrade får odlarna som plockat kaffebönorna och skördat kakaofrukterna en bättre betalning och ökade möjligheter att lyfta sig ur fattigdom.

Ju fler som fikar Fairtrade, desto större skillnad gör vi. Delta i vårkampanjen och uppmana fler att fika schysst!

Delta i vårkampanjen:

Här hittar du den information du behöver för att kunna delta i vårkampanjen. Förra året var vi över 25 000 personer som fikade, hjälp oss att slå det i år!

Beställ kampanjmaterial

Inför er fika så kan ni beställa tryckt material helt gratis, såsom flyer, gnuggistatueringar, affisch, quiz med mera. Beställ senast 26 april för att få materialet i god tid innan kampanjens start.

Färdiga bilder och film till sociala medier finns att ladda ned i vårt digitala kommunikationskit. Ta också gärna del av våra sociala medier-tips.

 

Fika Fairtrade & registrera

Planera en Fairtrade-fika mellan 11 – 18 maj, gärna med dina kollegor. Registrera sedan er fika i formuläret nedan. Sista registreringsdag är måndag 20 maj.

Registrera din fika

Ange ett nummer som är lika med eller större än 1.

Lämna blankt om du inte deltar med en organisation eller som Fairtrade-ambassadör. Om du inte hittar din organisation/företag, skriv in den under Övrig information eller kontakta info@fairtrade.se.

Dela era bilder med #fikaforever

Vad fikar ni under kampanjveckan? Fairtrade-kaffe, choklad eller bananer? Eller något hembakat med Fairtrade-ingredienser? Dela gärna era egna bilder eller vårt färdiga material på era sociala medier.

Glöm inte tagga #fikaforever och @fairtradese i ditt inläggoch berätta varför just ni fikar Fairtrade. 

 

Därför fikar vi Fairtrade

Kaffe, te och kakao är givna favoriter på fikabordet. Men det är också råvaror som är förknippade med stora problem som barnarbete, skogsskövling och orimliga arbetsvillkor. Det är därför Fairtrade finns.

 

När vi väljer Fairtrade-märkta varor får odlarna bättre betalt, så att de har råd att investera i hållbara jordbruk och låta barnen gå i skolan. På så vis kan vårt fika bidra till positiv förändring för både människor och miljö. Det finns knappast ett godare sätt att göra skillnad på.

”Om den nuvarande generationen inte vidtar åtgärder mot klimatförändringarna kommer våra barn och barnbarn att ha problem med att odla kaffe och fattigdomen kommer att öka.”

Caroline Jepkogei Rono, kaffeodlare, Kenya.

Foto: Nyokabi Kahura

Kakao-odlare i Peru som står bland kakaofrukter

”Fairtrade har hjälpt oss att återplantera mycket av skogen här. Ingen annan organisation har gett oss samma stöd. ”

Betman Gonzaléz Saavedra, kakaoodlare, Peru.

Foto: Midaly García Huamán

 

Tack för att du deltar i vårkampanjen!

Har du frågor? Krånglar nedladdning? Behöver du material i något annat format?

Maila oss på info@fairtrade.se så hjälper vi dig.

 

Fairtrades logotyp

Fairtrade är en internationell certifiering och aktör för en mer hållbar världshandel med respekt för mänskliga rättigheter och miljö. När du väljer Fairtrade bidrar du till att odlare och anställda får förbättrade arbets- och levnadsvillkor.