fairtrade-satsningar / 04 maj 2018

Nordic Choice fikar under Fairtrade Challenge, fikar du?

Den 8 maj bjuder hotellkedjan Nordic Choice på Fairtrade-märkt kaffe till alla som är sugna. Utanför hotellet, eller inne i lobbyn.

Det blir femte året i rad som hotellkedjan Nordic Choice deltar i Fairtrades fika-utmaning Fairtrade Challenge. Hållbarhetschefen Catherine Delhi har sett till att alla 190 hotell runtom i Norden deltar i kampanjen, för att uppmärksamma människorna som odlat kaffebären.

– I år uppmanar vi återigen våra hotell att gå ut på gatorna, brygga Fairtrade-märkt kaffe och servera det till så många som möjligt för att skapa ett stort engagemang kring Fairtrade. Så att folk får reda på vad det handlar om, säger Catherine Dehli.

 

– Vi har varit med i Fairtrade Challenge i fyra år och haft stort fokus på det, berättar Cathrine Dehli, hållbarhetschef på Nordic Choice Hotels.

Fika som gör skillnad

Under Fairtrade Challenge uppmärksammar vi hur enkelt det är att bidra till en mer hållbar och rättvis värld genom att välja Fairtrade-märkta råvaror och produkter när vi handlar. Fairtrade-märkningen betyder att odlaren har fått ett minimipris för varan, en Fairtrade-premie att investera i lokalsamhället och ökad tillgång till den internationella marknaden.

Utmaningen går ut på att så många som möjligt på ett eller annat sätt fikar Fairtrade. Det innebär minst en Fairtrade-märkt produkt till fikat, minst en gång under kampanjens tre dagar. Förutom kaffe, som Nordic Choice riktar in sig på, kan en sådan produkt eller ingrediens vara te, honung, kakao eller socker, till exempel. Eller varför inte banan?

Ju fler vi blir som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar våra råvaror!

Du är väl med? Allt du behöver göra är att samla ihop ett fikagäng och välja ett fikanamn (kanske helt enkelt 15-fikan på arbetsplatsen?) och registrera din fika här.

…Eller gå förbi ditt närmaste Nordic Choice-hotell och bli bjuden på en kopp Fairtrade-märkt kaffe, förstås!

Dela gärna bilder från fikan under hashtaggen #Fairtradechallenge och motivera varför du väljer att fika Fairtrade-märkta produkter. Då har du dessutom möjlighet att vinna ett gäng schyssta Fairtrade-märkta produkter.

Hela världen fikar, fikar du?