Fairtrade Sverige söker Kund- och produktansvarig bananer & blommor

Fairtrade är en oberoende certifiering som skapar förutsättningar för odlare och anställda, i länder med utbredd fattigdom, att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade är den svenska representanten i Fairtrade International. Vi har systerorganisationer i ett tjugotal länder i Europa, Nordamerika, Australien/ Nya Zeeland och Japan. Vi är 20 medarbetare i Sverige med kontor på Södermalm i Stockholm.

Tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta i en organisation, som med handel som verktyg, har uppdraget att förbättra arbets- och levnadsvillkoren för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom.

Tjänsten som kund- och produktansvarig består av ett helhetsansvar för i huvudsak produktkategorierna bananer (färsk frukt) och blommor, samt att utveckla befintliga och nya licensieringsaffärer/kunder inom dessa kategorier. Det innebär att löpande hålla en dialog med t ex grossister, återförsäljare och dagligvaruhandeln gällande avtal, produktgruppsinformation, produktutveckling samt marknadsföring, kampanjer och kommunikation. Tjänsten innefattar även att ansvara för ett kunskapsområde kopplat till arbetsvillkor och levnadslön för anställda.

Vi är en liten organisation där varje medarbetare är en viktig del av helheten i vår växande verksamhet. Mycket av det vi gör styrs av vår paraplyorganisation Fairtrade International som vi kommunicerar med på engelska. Du kommer att arbeta nära övriga kund- och produktansvariga samt produktkoordinatorer i vårt kommersiella team inom bolaget för att nå våra högt uppsatta mål.

Inom Fairtrade Sverige arbetar vi även med kommunikation, kampanjer och engagemang och vi finns i lokaler på Åsögatan 119 på Södermalm i Stockholm.

Din bakgrund

Vi söker dig som har minst 3–5 års erfarenhet av marknadsföring, inköp eller försäljning från företag inom t ex färsk frukt, blommor, färskvaror eller livsmedelsbranschen. Du är utbildad inom t ex ekonomi, marknadsföring eller försäljning, minst på gymnasial nivå men gärna högskola eller motsvarande.

Du är drivande och resultatorienterad, van att samarbeta i team och att leda projekt inom marknadsföring eller försäljning, du är strukturerad, flexibel och kommunikativ. Du har goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska. Du har lätt för att ta till dig nya kunskapsområden och du har ett intresse för hållbarhetsfrågor.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start så snart som det är möjligt. Tjänsten rapporterar till vd i Fairtrade Sverige AB.

Rekryteringsprocessen med intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts när vi hittat rätt person. Har du frågor kring tjänsten kan du kontakta vd Cecilia Ceder 0768–737350.

Mejla din ansökan med ett personligt brev och CV till rekrytering@fairtrade.se senast 17 maj. Skriv ”ansökan kund- och produktansvarig” i ämnesraden.

Elisabet Lim (facklig representant), 0708–186788.

Om Fairtrade

Fairtrade är en oberoende certifiering som skapar förutsättningar för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Föreningen Fairtrade Sverige är en ideell organisation vars uppgift är att bilda opinion och sprida information med syfte att öka konsumentens kännedom och kunskap om Fairtrade. 

Varje gång du väljer Fairtrade-märkt bidrar du till att odlare och anställda kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade är en oberoende certifiering med kriterier för ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling i länder med utbredd fattigdom. 

  • Odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor
  • Fairtrade-premier till investeringar i lokalsamhälle och verksamhet
  • Barnarbete och diskriminering motverkas
  • Demokratiutveckling och organisationsrätt främjas
  • Miljöhänsyn och ekologisk produktion främjas 

Idag finns det ett brett utbud av Fairtrade-märkta produkter att välja bland, t ex kaffe, te, kakao, drickchoklad, chokladkakor, bananer och annan färsk frukt, juice/läsk, ris, quinoa, glass, socker, kryddor, nötter, snacks/godis och honung. Dessutom går det att köpa Fairtrade-märkt vin, blommor, sportbollar och produkter som innehåller Fairtrade-certifierad bomull. 

Fairtrade Sverige är den svenska representanten i Fairtrade International. Läs mer på www.fairtrade.se.