Fairtrade Sverige söker praktikant inom kampanj och kommunikation

Fairtrade Sverige söker en praktikant som vill bidra till en mer rättvis och hållbar världshandel och samtidigt utvecklas inom kommunikation och kampanjarbete. Praktikplatsen avser höstterminen 2024.

Om Fairtrade

Fairtrade Sverige arbetar för att öka engagemanget för en mer hållbar världshandel och att få fler konsumenter, företag och myndigheter att göra medvetna och hållbara konsumtionsval. På Föreningen för Fairtrade Sverige arbetar 11 personer med arbetsuppgifter inom främst kommunikation, kampanjer och engagemang. Verksamheten leds av Generalsekreteraren. Tillsammans med Fairtrade Sverige AB är vi ca 20 personer på arbetsplatsen. Vi eftersträvar en bredd av bakgrunder, erfarenheter och egenskaper hos de som arbetar hos oss.

Om praktikplatsen

Som praktikant hos Fairtrade Sverige kommer du att vara en del av vårt kommunikationsteam, och ditt främsta fokus kommer att vara att arbeta med våra kampanjer. Några exempel på uppgifter som kan ingå är:

  • Kontakt med influencers, byråer och andra externa partners,
  • Bevaka och dela inlägg i sociala medier under kampanj.
  • Bidra till innehållsproduktion för sociala medier, nyhetsbrev och presentationer.
  • Hjälpa till vid butiksbesök och andra kampanjaktiviteter.
  • Genomföra kampanjutskick till influencers och samarbetspartners
  • Bidra till uppföljning, analys och utvärdering av kampanjer.

Du kommer att få löpande handledning samt introduktion till verksamheten vid praktikperiodens start.

Praktikperioden inleds i slutet av augusti eller början av september. Praktiken genomförs helst på heltid och ska vara del av en utbildning. Fairtrade betalar inte ut någon ersättning för praktikarbete.

För att anmäla intresse skickas CV och ett personligt brev till rekrytering@fairtrade.se med ämnesraden ”Praktikplats höst 2024”.

Sista ansökningsdag är 15 april.