Hoppa till innehåll
Blogg /

Sommaren är här – runt hörnet väntar höstens kampanj

”Just nu sjuder landets alla arbetsplatser av förberedelser inför semesterledigheten. Vi låter pulsen sjunka och tar en paus i hängmattan, för att ladda batterierna inför höstens kampanj”, skriver Fairtrades tf generalsekreterare Maria Granefelt.

Bord med produkter.
Trevlig sommar önskar vi på Fairtrade Sverige!

En händelserik vår …

I skrivande stund har vi hela 67 diplomerade Fairtrade Citys och tre regioner. Den nya digitala ambassadörsutbildningen som lanserades i början av året har tagits emot väl och Fairtrade omfattar nu över 6000 utbildade ambassadörer. Vårens fikautmaning samlade över 2 miljoner deltagare världen över varav hela 515 000 i Sverige – fastän vi så sent som i höstas hade en fikautmaning här i Sverige. Helt otroligt.

Vi ser en ökad efterfrågan också från företag som vill engagera sig för Fairtrade och ta nästa steg i sitt hållbarhetsarbete. Det är härligt att se. Tillsammans kan vi göra skillnad och verka för att nå målen i Agenda 2030, en hållbar värld fri från fattigdom.

… och en spännande höst

Nu låter vi pulsen sjunka och tar en paus i hängmattan, för att ladda batterierna inför höstens kampanj. Den går som vanligt av stapeln i oktober, vecka 41–42, och har i år ett ökat fokus på aktiviteter i butik. Målet är att varje kundkorg ska innehålla minst en Fairtrade-märkt produkt. Kampanjen kommer att engagera Fairtrades alla aktörer – butikskedjor, olika varumärken, Fairtrade Citys, ambassadörer, medlemsorganisationer, församlingar och många andra. Engagemanget syns genom erbjudanden, skyltning och aktiviteter i butik, bildtävling i sociala medier, insändare och debattartiklar i lokalmedia och annonser i både tidningar och utomhusreklam.

När butiker och konsumenter, företag och organisationer, Fairtrade City-diplomerade kommuner och engagerade under dessa två veckor tar gemensamma tag för att sätta fokus på Fairtrade bidrar vi tillsammans till att odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Det börjar med Fairtrade!

Läs mer här om hur just du kan engagera dig!

Trevlig sommar från oss

Till sist önskar jag dig en riktigt fin och vilsam sommar i hängmattan. Vi hörs framåt höstkanten med laddade batterier då vi tar sikte på ännu en peppig kampanj med Fairtrade i fokus.

/Maria Granefelt, tf generalsekreterare