Jobb & praktik

Fairtrade Sverige söker Kampanjansvarig

Vill du arbeta för att fler svenska konsumenter, företag och offentlig sektor genom sin konsumtion ska bidra till att odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor? Sök då jobbet som kampanjansvarig hos oss!

Fairtrade Sverige arbetar för att öka försäljningen av och kännedomen om Fairtrade på den svenska marknaden. En viktig del för att nå det målet är att Fairtrade Sverige årligen genomför två stora kampanjer – en på våren och en på hösten.

Vi söker nu en erfaren kampanjansvarig som ska ansvara för att leda arbetet med Fairtrade Sveriges kampanjer från ax till limpa. I ditt ansvarsområde ingår ett helhetsansvar för kampanjprocessen och att driva arbetet från idégenerering till genomförande och utvärdering. Din huvudsakliga roll är att samordna det interna arbetet med kampanjerna, se till att medarbetare har rätt verktyg för att arbeta med dem gentemot sina aktörer och se till att kampanjarbetet håller ihop och flyter på utifrån uppsatta deadlines. Under 2022 kommer vi genomföra ett utvecklingsarbete gällande våra kampanjer och söker därför en kampanjansvarig som har erfarenheter av att driva utvecklingsprocesser.

Du blir en del av vårt kommunikationsteam bestående av sex personer som jobbar med att öka kunskapen om Fairtrade och rapporterar till kommunikationschef.

Vi söker dig som har:

 • minst fem års relevant arbetslivserfarenhet
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • framgångsrik erfarenhet av att projektleda
 • dokumenterad erfarenhet av att genomföra kampanjer med flera olika målgrupper
 • dokumenterad erfarenhet av att arbeta med digitala kampanjer
 • erfarenhet av att driva ett strategiskt utvecklingsarbete av kampanjer
 • erfarenhet av att arbeta med marknadskommunikation

Det är meriterande om du har:

 • erfarenheten att jobba gentemot företag och/eller organisationer
 • god kunskap om dagligvaruhandeln och e-handel
 • god förståelse för programmatic advertising och Google analytics
 • erfarenhet av arbete med utvecklings-, hållbarhets- och/eller konsumentfrågor

För att lyckas i uppdraget behöver du vara driven, självgående och ansvarstagande. Du är särskilt bra på att samarbeta och skapa goda relationer både internt och externt. Vi förutsätter att du delar Fairtrades värdegrund. Vi jobbar i team där vi lyckas tillsammans!

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt. Provanställning tillämpas. Löne- och anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan Fremia och Unionen för ideella organisationer. Vi värdesätter många olika perspektiv och erfarenheter, därför ser vi gärna en mångfald bland de sökande.

Fairtrades kontor finns på Åsögatan 119 på Södermalm, Stockholm.

Ansökan

Skicka gärna in ditt CV tillsammans med ett personligt brev så snart som möjligt till rekrytering@fairtrade.se, dock senast 31 januari 2022. Skriv ”Kampanjansvarig” i ämnesraden. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut.

För frågor

För frågor är du välkommen att kontakta:
Vikarierande kommunikationschef Ann-Katrin Persson: 08-122 089 12
Representant för Unionens fackklubb är Sofia Dalmo: 08–122 089 00