Fairtrade Sveriges medlemsorganiationer

nyheter / 24 jan 2018

Styrelseuppdrag i Föreningen för Fairtrade Sverige

Vill du vara med och arbeta för att fler svenska konsumenter, företag och offentlig sektor genom sin konsumtion ska bidra till att odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor? Nu finns möjlighet att nominera kandidater till Föreningen för Fairtrades styrelse.

Föreningen för Fairtrade är en ideell förening. Vår vision är en rättvis världshandel där producenter i länder med utredd fattigdom har möjlighet att skapa sig en trygg och hållbar tillvaro, i vilken de kan utvecklas och bestämma över sin egen framtid. Föreningen verkar i samarbete med sina medlemsorganisationer. Syftet är att öka konsumentens kännedom och kunskap om Fairtrade samt öka efterfrågan på Fairtrade-märkta produkter.

I föreningens styrelse sitter personer som nominerats av Föreningens medlemsorganisationer, samt personer med olika typer av bakgrund som bidrar till att bredda styrelsens kompetens. Du är alltså välkommen att ansöka även om du ej har koppling till någon av Fairtrades medlemsorganisationer.

Läs mer om Föreningen för Fairtrade Sveriges arbete i vår verksamhetsberättelse: https://fairtrade.se/wp-content/uploads/2016/06/Verksamhetsberättelse-2017.pdf

Samt om vår styrelse och våra medlemsorganisationer: https://fairtrade.se/resursbank/resurs/medlemsorganisationer/

Har du frågor om arbetet kontakta valberedningen för Föreningen för Fairtrade Sverige:

Annika Nilsson, LO, annika.nilsson@lo.se, telefon: 070-200 89 08, Johan Thidell, Konsumentföreningen Stockholm, johan.t@konsumentforeningenstockholm.se eller Daniel Andersson, Svenska Kyrkans Unga, nilsgotedaniel@gmail.com, 0773-99 96 42.

Skicka din nominering med CV och motivering till varför du vill vara en del av Föreningen för Fairtrades styrelse senast den 31 januari 2018 till Annika Nilsson, LO, annika.nilsson@lo.se.

Om Fairtrade

Fairtrade är en oberoende certifiering som skapar förutsättningar för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Föreningen Fairtrade Sverige är en ideell organisation vars uppgift är att bilda opinion och sprida information med syfte att öka konsumentens kännedom och kunskap om Fairtrade.

Varje gång du väljer Fairtrade-märkt bidrar du till att odlare och anställda kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade är en oberoende certifiering med kriterier för ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling i länder med utbredd fattigdom.

  • Odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor
  •  Fairtrade-premier till investeringar i lokalsamhälle och verksamhet
  • Barnarbete och diskriminering motverkas
  • Demokratiutveckling och organisationsrätt främjas