fairtrade-satsningar / 27 apr 2018

Ta en Fairtrade-fika på Scandic under Fairtrade Challenge

Den 7–9 maj är det dags: World Fairtrade Challenge går av stapeln! Scandic Hotels fikar, fikar du?

Hela Sverige (och världen!) uppmanas att fika Fairtrade-märkta produkter, för att sätta fokus på människorna bakom några av våra mest älskade råvaror. Scandics hotellkedja, med sina 16 000 medarbetare i Sverige, är en av många aktörer som deltar i årets World Fairtrade Challenge.

– Fairtrade är en stor del i vårt hållbarhetsarbete, säger Vanessa Butani, som är hållbarhetschef på Scandic Hotels.

 

 

Lobbyjobba med Fairtrade-kaffe

De kallar det för att ”lobbyjobba”: Att dricka Fairtrade-kaffe i lobbyn på hotellet medan man jobbar, helt enkelt. Och det gäller inte bara hotellgästerna. Vem som helst är välkommen att ta plats i lobbyn och beställa in en kopp Fairtrade-kaffe.

Eller varför inte bestämma fika-träff med vännerna efter jobbet, på ett av Scandics hotell? Mellan den 7 och 9 maj kommer hotellets personal att särskilt uppmärksamma varför Fairtrade-märkningen är viktig, vad som händer inom Fairtrade och vad hotellet gör för att arbeta aktivt med social hållbarhet. Varje kaffekopp som inhandlas kommer att registreras som del av Scandics stora Fairtrade-fika.

Fika som gör skillnad

När du handlar Fairtrade bidrar du till att odlarna och de anställda som producerat varorna du älskar att konsumera, med egen kraft kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade-märkningen betyder att odlaren har fått ett minimipris för varan, en Fairtrade-premie att investera i lokalsamhället och ökad tillgång till den internationella marknaden.

Du kan förstås också anordna din egen fika, genom att samla ihop ett gäng vänner eller familjemedlemmar, köpa in eller själv baka med minst en Fairtrade-märkt vara. Glöm inte att registrera fikan på fairtradechallenge.se. Alla fikor, stora som små, är viktiga och kan göra skillnad – så länge de innehåller minst en Fairtrade-märkt produkt.

Dela gärna bilder från fikan under hashtaggen #Fairtradechallenge så har du möjlighet att vinna ett gäng schyssta Fairtrade-märkta produkter!

Scandic fikar, fikar du?