Annonsering Fairtrade Fokus

blogg / 18 sep 2017

Tillsammans lägger vi Fairtrade i varje kundkorg

”Just nu kraftsamlas det runt om i Sverige inför höstens Fairtrade-kampanj som startar måndag den 9 oktober. Är ni lika taggade som vi?” skriver Maria Granefelt, tf generalsekreterare Fairtrade Sverige.

Vi har verkligen något att se fram emot! Snart anordnas aktiviteter från norr till söder; events i butik och runtom i städerna, provsmakningar och mängder av andra aktiviteter – alla strävar mot ett och samma mål: att få fler att upptäcka hur enkelt det är att göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom genom att välja Fairtrade-märkta produkter i butiken.

Därför har kampanjen ett särskilt fokus på butik. I utomhusreklamen i anslutning till butik syns exempelvis kaffeodlaren Isabel Robles Amador och kakaoodlaren Fortin Bley som har en personlig berättelse kring Fairtrades betydelse för dem. Kunder i dagligvaruhandeln kommer att ha möjlighet att smaka på Fairtrade-märkta produkter och handla till kampanjpriser. Butikskedjorna ICA Kvantum och Hemköp har taggat till ordentligt på kampanjen och gör i år det där lilla extra genom en kvittotävling där alla butiker inom respektive kedja tävlar mot varandra om vem som kan få flest kunder att lägga minst en Fairtrade-märkt produkt i sin kundkorg. Vinnande butik presenteras av Fairtrade efter avslutad kampanj, och får också besök av Fairtrade Sverige efter kampanjen.

Fairtrades kampanj på stora skyltar.

Fairtrades kampanj syns snart på en stortavla nära dig.

 

Fairtrades gräsrötter

Det finns en enorm kraft i den gräsrotsrörelse som Fairtrade har sin grund i. När vi alla tar sikte på samma mål kan stordåd ske. Sammanlagt består kampanjen av budbärare i alla 67 Fairtrade City-diplomerade kommuner, 6000 ambassadörer, 40 medlemsorganisationer och över 2100 butiker som får kampanjmaterialet.

Vi hoppas nu att fler konsumenter möter och får ta del av Fairtrade på olika sätt och därigenom upptäcker att fattigdomsbekämpning kan vara bara ett steg bort. Nu kör vi så det ryker!

Lägg #fairtradeivarjekundkorg du också!