Hewan Temesghen, generalsekreterare Fairtrade Sverige

nyheter / 19 mar 2019

Gör mer Fairtrade i Almedalen 2019

Du kan bidra till att en schysst världshandel står högt på agendan i Almedalen i år! Här är några exempel på hur.

Söker du kunniga personer inom hållbar handel/konsumtion, mänskliga rättigheter och Agenda 2030 i din panel, eller vill du diskutera ett samarbete om ett seminarium? Fairtrade Sverige är på plats i Almedalen mellan måndag 1 juli och torsdag 4 juli 2019. Bjud gärna in oss!

Arrangerar du seminarier och mingel? Gör skillnad direkt genom att bjuda på Fairtrade-kaffe till frukostseminarier, Fairtrade-märkta nötter eller choklad som snacks mellan paneler och Fairtrade-vin till kvällsminglet. På så sätt bidrar du till bland annat mål 12 i Agenda 2030 om hållbar konsumtion och produktion.

Är du intresserad av att prata om hur vi skapar en rättvisare världshandel? Vi passar gärna på att bolla goda idéer och hjälpa till med tips och verktyg för engagemang och påverkan. Tveka inte att kontakta oss för ett möte eller en fika i Almedalen.

Vi som deltar i Almedalen är kunniga och engagerade. Vi äter gärna en schysst frukost, minglar och deltar i paneler och event om mänskliga rättigheter, Agenda 2030, rättvis handel och hållbar konsumtion.

Vem ska du prata med? Kontakta Pontus Björkman, pontus.bjorkman@fairtrade.se, 073-7711850, som samordnar Fairtrade Sveriges engagemang i Almedalen 2019.

 

Pratbubblor med rågor om Fairtrade

 

Lite om oss och våra specifika ämnesområden

 

Hewan Temesghen

Hewan är generalsekreterare för Fairtrade Sverige och har i många år arbetat nationellt och internationellt med frågor som rör mänskliga rättigheter och utvecklingsfrågor med fokus på unga. Hewan är kunnig inom Agenda 2030, Fairtrade som organisation, handel som verktyg för fattigdomsbekämpning, hållbar konsumtion, arbetsvillkor i länder med utbredd fattigdom, engagemang och mobilisering.

Christopher Riddselius

Christopher är kundansvarig för frukt och blommor, och har tidigare även ansvarat för våra Out of Home-aktörer. Med mer än tio års erfarenhet av CSR och mänskliga rättigheter i leverantörskedjor kan Christopher det mesta om arbetsvillkor i leverantörskedjor för livsmedel och textilier, levnadslön och livsmedelscertifiering. Har tidigare arbetat med socialt ansvar på KRAV och som verksamhetsansvarig på Fair Action.

Jan Ihre

Jan är kundansvarig för vin, te, juice och våra Out of Home-aktörer så som hotell, restauranger och andra återförsäljare. Han har över tjugo års erfarenhet av dagligvaruhandeln, foodservice och entreprenörskap, samt var med och startade Ekologiska säljbolaget. Jan är kunnig i hållbarhetsfrågor, cirkulär ekonomi, klimatkompensation och försäljning.

Pontus Björkman

Pontus är opinionsbildningsansvarig och samordnar Fairtrade Sveriges engagemang under Almedalen 2019. Är du politiker, tjänsteperson, anställd i en förening eller engagerad medborgare? Pontus bollar gärna stora och små idéer om hur handeln kan bli mer rättvis samt om verktyg för opinionsbildning och påverkan. Han har under ett par decennier arbetat med kommunikation, engagemang och opinionsbildning om mänskliga rättigheter, rättvis handel och klimatfrågan för organisationer och företag.

Marika McAlevey

Marika är kommunikatör med fokus på text och har tidigare varit verksam som skribent i flera utrikespolitiska publikationer. Marika är kunnig inom ämnen som Agenda 2030, hållbar utveckling, internationella relationer, Latinamerika samt miljö & klimat.